FC Emmen B1 wint laatste thuiswedstrijd

FC Volendam A1-FC Emmen A1 3-2
FC Emmen A1 liet de Volendammers aardig schrikken door een 0-2 voorsprong te nemen. Bij winst van de thuisploeg stond promotie naar de eredivisie vast, zou FC Emmen winnen moest dat feest nog een week worden uitgesteld. De Emmenaren namen al in de derde minuut een 0-1 voorsprong. Een vrije trap van Mike Koenders werd door Camiel Fidom in een treffer omgezet. Fidom sloot na 24 minuten een aanval over de linkerzijde af met de 0-2. FC Volendam was in nood maar door slap verdedigen kwam de thuisploeg acht minuten voor de pauze terug tot 1-2. Drie minuten later kreeg FC Emmen de mogelijkheid om het oude verschil weer te herstellen omdat de overigens zwak leidende arbiter na een overtreding op Camiel Fidom een strafschop toekende. Aanvoerder Jordy Beeksma faalde echter. In de volgende minuut kreeg ook FC Volendam een penalty en die werd wel benut zodat de rust met 2-2 in ging. Na de pauze werd het duel rommeliger met wel een goede rol voor doelman Pascual Koops die een aantal prima reddingen verrichtte. Negen minuten voor het einde moest hij echter zwichten nadat FC Volendam een hoekschop van FC Emmen in een razendsnelle counter had omgezet. Twee minuten voor tijd kreeg Camiel Fidom nog een mogelijkheid maar moest zijn meerdere in de Volendammer sluitpost erkennen.
FC Emmen A1: Koops: Kuilder (57. Van der Ham), Schijff, Van den Berg, Koenders, Beeksma, Bal, Glazenburg (70. Kazantzis), Fidom, Kranenburg, Van Aanholt.

FC Emmen B1-FC Volendam B1 5-1
In wat de laatste thuiswedstrijd van een B-juniorenelftal onder de vlag van FC Emmen was, werd een keurige 5-1 zege op het hoger geklasseerde FC Volendam geboekt. Opvallendste speler was spits Jens Jurn Streutker met een trio treffers. Herman Hindriks opende na 21 minuten de score met een fraaie boogbal. Nadat Luciano Slagveer de binnenkant paal had geraakt bracht drie minuten voor de thee Jens Jurn Streutker de stand op 2-0. Dezelfde Emmenaar was drie minuten na de pauze ook verantwoordelijk voor de 3-0. FC Volendam deed even via Wirjosemito iets terug maar een fraaie omhaal van Streutker, na een uur spelen, betekende de 4-1. Het laatste woord had Dani Slip met de 5-1 in de 66e minuut, een treffer waarin ook Luciano Slagveer een fors aandeel had.
FC Emmen B1: Zinger (41. Berends): Fokkens, Poelstra, Westebring, Hoff (20. Heerkes), IJzerman, Slagveer, Hindriks (41. Elpermann), Streutker, Van Bree, Bas (41. Slip).

De laatste keer op de Meerdijk

Herman Hindriks (links) ziet de bal in het doel verdwijnen.

Jens Jurn Streutker (aan de bal) scoorde drie keer.

FC Emmen D1-Emmen D1 0-3
FC Emmen D1, zonder de zieke Rick Graver, voetbalde af en toe aardig maar moest het toch tegen het enthousiame van Emmen AV afleggen. De rust ging in met een 0-1 stand door toedoen van Danny Voorn. Willem van Loenen zorgde na de pauze met twee treffers er voor dat de FC jeugd met een smadelijke 3-0 nederlaag te kleedkamer moest opzoeken.
FC Emmen D1: Koers: Arends (Meinderts), Berens, Baas, Van Dijk, Nijkamp, Osasso, Spaans (Azarkan), Boer, Berends, Spijodic (Heerkes).

Joe Osasso (links) had het niet gemakkelijk.

Sam Spaans probeert zijn mannetje uit te spelen.