Afscheid Jong FC Emmen met spektakelstuk

Volgend seizoen maken de Emmer beloften deel uit van het gezamenlijke sc Heerenveen/FC Emmen beloftenteam dus was sprake van een afscheidsduel. Het leverde weliswaar geen winst op maar met de 4-3 nederlaag werd de toeschouwers vooral een bijzonder aardige tweede helft voorgeschoteld. Jammer was echter dat de winnende treffer in de negentigste minuut viel.
In de eerste helft combineerden de Almeloërs, met Vojtech Schulmeister en Everton in de ploeg, iets beter en de 0-1 voorsprong door toedoen van Schulmeister was dan ook wel verdiend. Aan beide kanten vielen voor de thee nog kansen maar de score bleef beperkt tot 0-1. Na de pauze liepen de gasten eerst weg naar 0-2 via een treffer van verdediger John Lubbers die bij een hoekschop mee naar voren was geslopen. Het werd spannend toen acht minuten later de voor Jannes Wolters ingevallen Steven de Blok een aanval, opgezet door Wesley Wakker en Rogier Krohne, heel beheerst afwerkte: 1-2. De vreugde duurde echter slechts een minuut toen Schulmeister zijn tweede treffer van de avond maakte. Jong FC Emmen wist echter niet van opgeven en kwam opnieuw via Steven de Blok terug tot 2-3. Frank Hoolsema voorzag de spits van een dieptepass die prima werd afgerond. Tien minuut voor het einde werd het zowaar nog gelijk toen Robin Huisman de Jong een vrije trap ineens langs doelman Maikel Kampjes schoot. Met een gelijkspel tegen het op papier veel sterkere Heracles viel best te leven maar in de laatste minuut gooide de Emmer doelman Jeffrey Brammer roet in het eten. De sluitpost, die diverse goede reddingen had verricht, ging hopeloos in de fout waardoor Schulmeister geen moeite had om de 3-4 te laten aantekenen.
Jong FC Emmen-Jong Heracles Almelo 3-4. 10. Schulmeister 0-1, 57. Lubbers 0-2, 65. De Blok 1-2, 66. Schulmeister 1-3, 77. De Blok 2-3, 80. Huisman de Jong 3-3, 90. Schulmeister 3-4. Scheidsrechter: Bronsvoort.
Jong FC Emmen: Brammer: Vermeer, Wolters (46. De Blok), Valgaeren, Siekman, Huisman de Jong, Ghoochannejhad (64. Wakker), Hoolsema, Zijm, Krohne, Friis (72. Fidom).