FC Emmen schenkt FC Den Bosch drie punten

Zeker gezien het verloop van de tweede helft had er voor FC Emmen iets meer ingezeten dan de nederlaag met minimale cijfers. Een strafschop en een handvol redelijke tot prima doelkansen konden echter niet in een of meer treffers worden omgezet. Met als gevolg dat de Bosschenaren ruim tien minuten voor het einde via een geslaagde counter de drie punten mee naar huis konden nemen.
De eerste helft was niet bijster interessant. Het was in een laag tempo moeilijk zoeken naar openingen die zich dan ook slechts mondjesmaat voor deden. FC Den Bosch kreeg de eerste kans na negentien minuten via spits Paco van Moorsel maar Thomas Villadsen kreeg er nog een vuist tegen aan. Halverwege leidde Rick ten Voorde met een goede actie kansen voor achtereenvolgens Jesse Schotman en Kiran Bechan in maar de schoten ketsten op de Bossche muur af. Vijf minuten voor de thee moest Rahim Ouedraogo zich laten vervangen door Robin Huisman de Jong die een wat moeizame start had maar zich gaandeweg verbeterde.
Na de pauze viel er meer te beleven. FC Den Bosch was eerst aan zet met een pegel van afstand van Yoann de Boer die de lat teisterde. Een minuut later liet Kiran Bechan een voorzet los die door Rick ten Voorde ten onrechte werd gemist. FC Emmen kreeg vervolgens in de 57e minuut een nog betere mogelijkheid om de score te openen. Rick ten Voorde werd in eerste instantie door Arjan Ebbinge, die de handen vol had aan de jonge Emmenaar, onderuit gelopen maar scheidsrechter Jack van Hulten wachtte eerst het verloop van de aanval af. Toen die op niets uitliep wees hij alsnog naar de witte stip. Jesse Schotman belastte zich met de taak de thuisclub op voorsprong te zetten maar zag zijn zwakke inzet door doelman Mäenpää uit de hoek getikt.
Het laatste half uur was nog boeiender. FC Emmen draaide FC Den Bosch de duimschroeven aan en kreeg achtereen kansen voor Geoffrey Verweij, Robbie Haemhouts, Kiran Bechan en een kopbal van Mark Bevaart. De Finse doelman Niki Mäenpää, die voor het eerst sinds einde augustus van het vorige jaar weer eens in de basis stond, bleek telkens een te groot struikelblok. Elf minuten voor het einde kreeg FC Emmen vervolgens het deksel op de neus. Een Bossche counter werd door Adnan Barakat met een linkse diagonaal afgesloten waar tegen doelman Thomas Villadsen kansloos was. Een mokerslag voor FC Emmen dat in de resterende tijd niet meer in staat was de dreigende nederlaag af te wenden.

FC Emmen-FC Den Bosch 0-1. 58. Schotman mist strafschop, 79. Barakat 0-1. Scheidsrechter: Van Hulten. Gele kaart: Ebbinge (FC Den Bosch). Toeschouwers: 2912.
FC Emmen: Villadsen: Bevaart (78. Demeijer), Görtz, Ouedraogo (40. Huisman de Jong, 84. Friis), De Vries, Schotman, Ripson, Haemhouts, Verweij, Ten Voorde, Bechan.
FC Den Bosch: Mäenpää: Scheimann, Van den Berg, Ebbinge, Aliscan, Barakat (81. El Khayati), De Boer, El Makrini, Matusiwa (63. El Idrissi), Van Moorsel (46. Van Weert), Seedorf.

Jesse Schotman (links) miste een strafschop.

Arjan Ebbeinge (rechts) had de handen vol aan Rick ten Voorde (Foto’s Boudewijn Benting).