Terug naar overzicht Terug

FC Emmen B1 wint in Amsterdam van Ajax B2


Ajax B2-FC Emmen B1 0-1
Wat FC Emmen thuis niet lukt, namelijk punten pakken, doet het buitenshuis wel. In Amsterdam werd deze keer Ajax B2 verslagen, de winnende goal kwam van de voeten van Rick ten Voorde. De Amsterdammers combineerden wat vlotter dan de Emmenaren maar toch was het een gelijkopgaande eerste helft met weinig kansen aan beide zijden. De goal viel na een half uur spelen toen Lars van der Berg een hoekschop mocht nemen die door Rick ten Voorde bij de tweede paal werd binnen gelopen: 0-1. In de tweede helft probeerden de Ajacieden de bakens te verzetten maar FC Emmen hield redelijk gemakkelijk stand. Ook de extra acht minuten die de scheidsrechter bijtrok leverde geen tegengoal op, alleen een gele kaart voor Simon IJzerman.
FC Emmen B1: Koops: Hoff, Van der Ham, Van der Berg, Dos Reis, Kazantzis, Bal (41. Kuilder), Simon IJzerman, Rog (45. Van der Graaf), Caria, Ten Voorde (80. Wolting).


SC Enschede C1-FC Emmen C1 0-5
Ook SC Enschede lukte het niet FC Emmen C1 de eerste punten af te snoepen. De Enschedeërs probeerden met veel mensen achter de bal een doelpuntenfestival te voorkomen maar desondanks schoten de Emmenaren nog wel vijf maal raak. In de eerste helft kopte Luciano Slagveer uit een hoekschop de 0-1 binnen en nog voor de rust werd het 0-2 dankzij een benutte strafschop van Herman Hindriks nadat Kai Schra was onderuit gehaald. De in de tweede helft voor Hindriks in het veld gekomen Jurgen Locadia scoorde een echte hattrick met drie goals op een rij in de 59e, 69e en 70e minuut.
FC Emmen C1: Rob Schuldink: Tom Westebring (36. Poelstra), Streutker (36. Jonkers), Warmolts, Stollenga, Van Bree, Chacon (50. Ypenburg), Heerkes, Schra (45. Beijering), Hindriks (36. Locadia), Slagveer. 

FC Emmen D1-Vitesse AGOVV D1 1-5
De Emmer D-jeugd verraste in de eerste helft door zich gelijkwaardig aan het ongeslagen Vitesse AGOVV te tonen. Het kwam weliswaar in de 20e minuut op achterstand maar twee minuten later werd het 1-1 toen Pascal Huser een strafschop benutte. Het neerhalen van Mark Meijer binnen de zestien was de oorzaak voor het geven van de strafschop. De 1-1 ruststand was dus veelbelovend maar in de tweede periode speelde maar een ploeg en dat was Vitesse AGOVV dat FC Emmen helemaal zoek speelde. ,,We hadden niets te vertellen”, aldus coach Nico Haak. ,,We schoten op alle punten te kort.”
FC Emmen D1: Kortman: De Jong (15. Meinderts), Rijkens, Nick Westebring, Buitenhuis (40. ’t Hart), Rasevic, Meijer, Room, De Bruin (40. Arends), Huser, Wouter Schuldink (31. De Vos).Van boven naar beneden: Mark Meijer gaat richting strafschopgebied, wordt onder uitgehaald en Pascal Huser schiet aansluitend de 1-1 binnen. (Foto’s FC Emmen Media)