Jong FC Emmen uitgebekerd

Jong FC Emmen had nog kans om de k.o. fase van de bekercompetitie te bereiken maar dan had het in ieder geval van Jong Cambuur moeten winnen. Dat plannetje ging door de 2-1 thuisnederlaag volledig de mist in. Afgaande op het vertoonde spel in de eerste helft was dat echter niet nodig geweest. De Emmenaren, zonder de geblesseerden Callum Little (hij is maandag 19 jaar geworden) en Björn Zwikker, combineerden er af en toe vrolijk op los met vooral hoogstandjes van Randy van der Weide. Hij zette in de achtste minuut ook de 1-0 op het scorebord. Jong FC Emmen kreeg voor rust nog goede mogelijkheden via Bas Dost, kopbal langs de tweede paal, en Marcel Pannekoek die zich door doelman Ale Geert de Vries de bal van de voeten liet plukken. Na de pauze haalde Jong FC Emmen het niveau van voor de rust echter niet meer. Het moest na drie minuten al de gelijkmaker van René van der Weij toestaan en twee minuten voor het einde was ook een gelijkspel onbereikbaar dankzij de 1-2 van Brandon Bonefacio. De grootste kans voor de Emmenaren kreeg Marcel Pannekoek in de 53e minuut na een fout in de Friese verdediging. Hij schoot echter recht in de handen van de doelman.
Jong FC Emmen: Ebeltjes: Voorintholt, Schepers, Huizenga, Bergsma, Hoolsema, Demeijer, Pannekoek (80. Wakker), Van der Weide (65. Jaspers), Dost, Leferink (59. De Groot).