FC Emmen B1 pakt ook de beker

Na het kampioenschap in de tweede divisie heeft FC Emmen B1 ook de districtsbeker veroverd. Op de finaledag in Steenwijk werd het Groninger Be Quick 1887 B1 na het nemen van strafschoppen verslagen. In de tweede helft had Rogier Luiken FC Emmen B1 op voorsprong gezet maar twee minuten later maakte Be Quick B1 gelijk. De 1-1 werd tevens de eindstand. In de strafschoppenreeks pakte doelman Kjelt Scherpen de beslissende strafschop.Het

De wedstrijd begon aan beide kanten wat gespannen, maar naarmate het duel vorderde werd duidelijk dat de Emmenaren hun zinnen op de dubbel hadden gezet. Zij werden beter en beter en bepaalden het spelbeeld. Het voetbal was niet goed, maar de kansjes waren er voor FC Emmen. Toch werd er in de eerste helft niet gescoord. In de rust deed de staf er alles aan, om de spelers de juiste weg te wijzen. De fouten werden benoemd, er moest met meer lef worden gespeeld want zodra dat werd gedaan, kwam Be Quick in de problemen. Daar moest FC Emmen gebruik van gaan maken. In de 55e minuut kwam FC Emmen B1 verdiend op 1-0, na een goede aanval wist Rogier Luiken het net te doen bollen.

Kjell Scherpen stopt de strafschop.

En krijgt de rest van zijn ploeg over hem heen.

Het einde van een mooi seizoen.

De viering van het doelpunt duurde blijkbaar te lang want vrij gemakkelijk werd de gelijkmaker weggegeven en het stond kort na de 1-0 weer gelijk. Door dit alles was het een zinderende wedstrijd, die nog alle kanten op kon gaan. Alles wat er ook werd geprobeerd, het leverde geen doelpunten meer op voor beide partijen. Dus moesten strafschoppen een winnaar gaan brengen. De laatste drie reeksen dit seizoen, waren niet goed afgelopen voor FC Emmen B1. Dit zorgde voor extra druk. In de eerste serie van vijf werden alle tien strafschoppen binnen geschoten, hoewel doelman Kjell Scherpen er twee keer wel aanzat. De zesde strafschop van FC Emmen B1 was raak en Kjell Scherpen stopte die van Be Quick. Winst dus maar nee, de stafschop moest over, de Emmer doelman bewoog te vroeg. Nadat FC Emmen B1 de achtste strafschop had benut kwam het aan op Kjell Scherpen. Hij kon de man van de wedstrijd worden door de strafschop te stoppen. De inzet van de Harenaar leek goed, maar Kjell Scherpen stopte het schot en FC Emmen B1 kon feest gaan vieren. Het was een afsluiting van het seizoen door de dubbel binnen te halen. Dat er tussentijds ook nog even een Rick Slor schaal werd gewonnen door van sc Stadskanaal te winnen maakte het helemaal perfect.

FC Emmen B1: Kjell Scherpen, Merik Sliedrecht, Levon van Dijk, Nande Wielink, Twan Berends (73. Jaymie Hemme), Rogier Luiken (73. Lorenzo Hindriks), Remco Bos, Jochem Scholten (60. Raphael Ngendakumana), Emil Bijlsma, Kjelt Engbers (60. Joey Klaver) en Mark van den Berg (65. Dorjani van der Heide).

Strafschoppen FC Emmen genomen door: Nande Wielink, Emil Bijlsma, Lorenzo Hindriks, Jaymie Hemme, Levon van Dijk, Jaymie Hemme, Joey Klaver en Raphael Ngendakumana.