Terug naar overzicht Terug

FC Emmen haalt ervaren spits Marnix Kolder


FC Emmen is tot een akkoord gekomen met Marnix Kolder. De Winschotenaar (34) die 133 competitie goals maakte in het betaalde voetbal, komt transfervrij over van Go Ahead Eagles. Marnix Kolder heeft achttien seizoenen betaald voetbal gespeeld. Begonnen bij Veendam speelde hij daarna kort voor FC Groningen, VVV-Venlo en de laatste vier seiizoenen bij Go Ahead Eeagles waarvan de laatste twee jaar in de eredivisie. Hij heeft 450 competitieduels op zijn staat van dienst staan.


Wim Beekman: “Na het vertrek van Bergkamp en Bakkati wilden we nog een stuk ervaring én een goede, scorende aanvaller toevoegen aan de selectie voor het komende seizoen. In Marnix hebben we de persoon gevonden die beide kwaliteiten bezit. Hij is fit en we denken dat hij nog zeker een bijdrage kan leveren aan FC Emmen.”

Marnix Kolder: “Voor mijn gevoel ben ik nog niet klaar met betaald voetbal. Ik ben fit en geniet nog teveel om een stapje omlaag te doen. Bij FC Emmen heb ik gesproken met ambitieuze mensen, dat sprak me aan. Mijn honger naar doelpunten is nog niet gestild, en ik denk dat FC Emmen daarvan kan profiteren.”