Terug naar overzicht Terug

FC Emmen B1 naar de nacompetitie


HZVV A1-FC Emmen A1 1-8
De ploeg uit Hoogeveen veraste indertijd door in Emmen met 2-2 gelijk te spelen maar was in de laatste wedstrijd van het seizoen volstrekt kansloos. FC Emmen A1 heeft hierdoor het seizoen ongeslagen uitgespeeld en gaat zich nu op de districtsbeker richten. De eerste helft werd met een 0-5 stand afgesloten. Leon Berens (14), Aladji Barrie (21), Harold Wolters (28 en 32) en nogmaals Aladji Barrie (40) waren de doelpuntenmakers. Het feit dat HVV al vroeg in de wedstrijd met een rode kaart werd geconfronteerd was uiteraard ook in het voordeel van de gasten uit Emmen die verder een prima eerste helft speelden. Na de thee was het allemaal een tikkeltje minder en kreeg FC Emmen zelfs nog een doelpunt tegen in de 87e minuut. Op dat moment hadden Justin Mulder (54) en Tim Baardink de stand al naar 0-7 geschoten. Het laatste woord had Justin Mulder met de 1-8 in de laatste minuut. FC Emmen A1 speelt aanstaande zaterdag in het stadion een oefenwedstrijd tegen Be Quick A1: aanvang 14.30 uur.
FC Emmen A1: Schrik; Graver, Baardink, Baas (60. Bangura), Boekholt (46. Gall), Ndayisaba, Berens, Wolters (46. Padding), Mulder, Barrie (46. Kikkert).


Hollandia B1-FC Emmen B1 2-4
FC Emmen sloot de competitie af met een zege op Hollandia.  De Emmenaren hebben nu kans op promotie via de nacompetitie waar toe aanstaande zaterdag thuis tegen OJC Rosmalen B1 moet worden gespeeld. FC Emmen stond bij rust reeds met 0-2 voor dankzij treffers van Niels Grevink op assist van Bram Komduur en Arthur Ymele Feudjio die door Jan Scholten in scoringspositie was gezet. Na de 1-2 in de 52e minuut verhoogde Jochem Scholten uit een strafschop tot 1-3 nadat Merik Sliedrecht in de zestien ten val was gebracht. In de tachtigste minuut verkleinden de Westfriezen nog tot 2-3 maar in de vijfde minuut van de extra tijd bracht Joey Klaver de eindstand op 2-4.
FC Emmen B1: Knigge; Sliedrecht, Wielink, Komduur (70. Fokke), Van den Berg (70. Van Dijk), Ymele Feudjio, Jochem Scholten, Grevink (58. Luiken), Hensens (70. Berends), Ngendakumana (58. Klaver).

Vitesse C1-FC Emmen C1 5-2
Degradant FC Emmen C1 speelde een redelijke wedstrijd maar de Arnhemmers beschikten over meer individuele kwaiteit. Dat leidde tot een 2-0 ruststand. Thijs Oosting verkleinde na de pauze tot 2-1 waarna Vitesse uitliep naar 4-1. Nogmaals Oosting scoorde de 4-2 waarna FC Emmen nog een vijfde treffer om de oren kreeg.
FC Emmen C1: Scherpen; Hoogeveen, Mol (Timmerman), Hemme, De Graaf, Bos, Berends, Oosting, Dallinga, Engbers (Zwaagstra), Gierveld (Roosken).


GVAV Rap D1-FC Emmen D1 1-5
De stad-Groningers stonden op nul punten en daar kwam in het laatste duel niets bij. FC Emmen C1 had in de eerste helft een groot overwicht en drukte dat in goals van Kjetil Brands, Maurits Mink en Shane Dokter uit tot 0-3. Shane Dokter vergrootte na rust tot 0-4 waarna GVA tegenscoorde. Het slotakkoord zette Job van Aken vanaf de penaltystip. Het was zijn eerste goal in de competitie.
FC Emmen D1: Haak; Van der Vlag, Luchies (Ebbinge), De Vries, Van Aken (Lie-a-Lien), Aalderink, Dokter, Scholte, Mink, Brand, Knol. 

FC Emmen D2-SJO JVZ D1 3-2
FC Emmen D2 begon voortvarend aan de wedstrijd tegen de nummer laatst. Binnen vier minuten werd door Bjorn Plaggenborg een strafschop gemist en drie echte scoringskansen gecreëerd waarvan er één werd benut door Bjorn Plaggenborg. ST SJO JVZ kwam in dezelfde minuut al weer op gelijke hoogte.  FC Emmen D2 ging wat slordiger spelen en JVZ kwam na twintig minuten zelfs op voorsprong.  FC Emmen D2 speelde in die periode met te weinig overleg en ging ook te gehaast spelen. Na de rust was het eenrichtingsverkeer richting het doel van ST SJO JVZ D1. Joey Roufs scoorde na acht minuten de gelijkmaker. De druk op het doel van de tegenstander werd steeds groter maar de dik verdiende derde treffer wilde maar niet vallen. FC Emmen bleef echter geloven in een goed resultaat en uiteindelijk werd het harde werken toch beloond. In de laatste minuut scoorde Quincy Gall, na voorbereidend werk van Leon Draisma, de verlossende derde treffer.

Emmen E1-Alcides E1 5-4.
In het eerste gedeelte van de eerste helft was Emmen E1 nog onder de indruk van het fysieke spel van de grote jongens van Alcides E1. Dat leidde tot een snelle 0-1, waarna Piet Teuben met een mooi schot de 1-1 kon binnen schieten. Hierna begon Emmen E1 steeds beter te combineren, wat leidde tot de 2-1 voorsprong door Frank Wiegers. Door onachtzaamheden na dode spelmomenten kon Alcides E1 alsnog de stand ombuigen naar 2-3. Gelukkig was Jort Jalving er als de kippen bij om na een afgeketst schot de 3-3 ruststand binnen te schieten. Na de rust was Emmen E1 nadrukkelijk op de helft van de tegenstander te vinden en werden er mooie combinaties opgezet. Alcides E1 kwam nauwelijks onder de druk uit en Jort Jalving scoorde wederom uit een rebound en bracht de stand op 4-3. Ook de 5-3 kwam van de schoen van Jort Jalving. In een van de spaarzame tegenstoten kon Alcides E1 de bal langs keeper Deniz Sertyurek schieten en de spanning terugbrengen: 5-4. Verder kwamen de Meppelers echter niet. Voor de E-tjes is de competitie nog niet afgelopen want ze hebben nog vier duels te goed.