Terug naar overzicht Terug

Paul Kamphuis en Theo ten Caat gaan jeugdopleiding leiden


Paul Kamphuis wordt het komende seizoen verantwoordelijk voor de gehele organisatie van de jeugdopleiding. De huidige trainer van FC Emmen D1 gaat nauw samenwerken met Theo ten Caat die verantwoordelijk wordt voor FC Emmen A1 en de voetbalinhoudelijke zaken.


Paul Kamphuis

De afgelopen twee jaar heeft Paul Kamphuis met FC Emmen D1 prima geacteerd op het hoogste speelniveau van Nederland. Daarnaast heeft hij in het seizoen 2012/2013 de voetbalschool van FC Emmen gerund. In beide taken heeft Paul Kamphuis zich laten zien als een ambitieuze jongeman met organisatorische, creatieve en communicatieve kwaliteiten. Kwaliteiten die hem geschikt maken voor het managen van de jeugdopleiding. Gezien zijn opleiding HBO sportmanagement, zijn huidige kennis van onze jeugdopleiding en zijn ervaring bij de jeugd van FC Twente, FC Groningen en Carmel Handbalschool Drenthe past hij perfect in het profiel.


Theo ten Caat

Met het aantrekken van Theo ten Caat heeft FC Emmen een voetbaldier met een uitgebreid voetbalnetwerk aan de club weten te binden. De 49-jarige Hollandschevelder, die via HODO en Hoogeveen in betaalde voetbal terecht kwam, staat bekend als een van de beste voetballers die Drenthe ooit heeft voortgebracht. Theo ten Caat speelde bijna 300 wedstrijden in de Eredivisie voor Twente, Vitesse en Groningen en was drie jaar op het hoogste niveau in Schotland actief. Na zijn afscheid als voetballer, was hij jarenlang jeugdtrainer (D,C,B en A) bij de Voetbal Academie van FC Twente. Als trainer van de A1 was hij mede verantwoordelijk voor het doorstromen van talenten als Thomas Bruns (Heracles) en Ola John (Benfica, HSV, Oranje). Ten Caat is sinds anderhalf jaar hoofdcoach van hoofdklasser WHC en heeft voor het komende seizoen een overeenkomst met Achilles ’94 afgesloten.

Met de aanstelling van Paul Kamphuis en Theo ten Caat slaat FC Emmen de weg verder in van het professionaliseren van de rood witte opleidingsdraad van de club. Samen met de trainers, medewerkers en vrijwilligers stellen Paul Kamphuis en Theo ten Caat zich ten doel om de eigen jeugd uit en rondom regio Drenthe op te leidden, op weg naar FC Emmen 1.