FC Emmen A1 zorgt voor prettige verrassing

FC Emmen A1 maakte met een 2-1 overwinning een einde aan de ongeslagen status van Haarlem A1. De Haarlemmers waren als enige ploeg in de eerste divisie A nog zonder nederlaag en stonden als tweede achter leider Ajax A2 geklasseerd. Op het kunstgrasveld van Haarlem was het een boeiende partij met een sterkere start van de thuisclub. Nadat FC Emmen zich op de tegenstander had ingesteld was het een gelijkwaardige partij met aan beide kanten wat kleine kansjes. Zo schoot aan Emmer zijde Tim Siekman een vrije trap net over. Na de pauze zette dit spelbeeld zich voort tot aan de 54e minuut toen Jeffrey Visser, na breed leggen van Robert Schonewille, de gasten uit Drenthe op 0-1 zette. Haarlem gaf zich echter niet zo maar gewonnen en dat had tot gevolg dat in de 65e minuut de gelijkmaker viel. ,,Een mooi doelpunt”, zei trainer-coach Eric Lippold. ,,Maar indien er wat agressiever was gedekt was dat te voorkomen geweest.” Het bleef een open wedstrijd waarin FC Emmen counter kansen kreeg. Dat leidde in de 85e minuut tot de winnende treffer voor de Emmenaren toen Jeffrey Visser verlengde op Wesley Wakker die het karwei keurig afmaakte: 1-2. Ondanks vier minuten extra speeltijd bleef deze stand gehandhaafd.
FC Emmen A1: IJzerman (89. Springer); De Vries, Wolbers, Dekker, Siekman, Schonewille, Van Aanholt, Beeksma (80. Schijff), Visser, Fidom (73. Ten Voorde), Wakker.