Beloften zetten eindsprint te laat in

Afgaande op de eerste speelhelft hadden de beloften van FC Emmen geen recht op een puntje en stonden toen terecht op een 1-0 achterstand. In het laatste half uur van het duel in het Polman stadion werd er echter agressiever gespeeld met als gevolg een paar prima mogelijkheden op een goed resultaat. Maar uiteindelijk moesten de Emmenaren genoegen nemen met een 2-1 nederlaag.
In de eerste helft kregen de jonge Emmenaren nauwelijks serieuze mogelijkheden, een slap kopballetje van Bas Dost na vijf minuten en een bijna kans voor Björn Zwikker kort voor rust en dat was het ook wel zo ongeveer. De thuisclub was net iets beter en kwam in de 24e minuut via een goal van Sander Weenk verdiend op voorsprong. Na de doelwisseling was de eerste mogelijkheid ook voor Heracles toen Frank Lohuis alleen voor doelman Lennon Ebeltjes verscheen maar miste. Daarna nam FC Emmen het initiatief, het zat feller op de bal en er werden nu ook doelrijpe mogelijkheden gecreëerd. Nadat Danny Jaspers in de 66e minuut net niet bij een dieptepass kon leek Marcel Pannekoek vier minuten later wel te scoren. Hij kwam alleen voor de doelman te staan maar schoot de Almelose sluitpost recht in de grijpgrage handen. Ongelukkigerwijs viel in deze fase waarin FC Emmen steeds beter ging voetballen de 2-0. Frank Lohuis werd vrijgelaten en tikte keurig in: 2-0. Twee minuten later verkleinde FC Emmen de achterstand tot 2-1. Björn Zwikker, hij vertrekt a.s. woensdag naar Angola voor een beach soccer toernooi, nam een vrije trap die door Marcel Pannekoek doeltreffend van richting werd veranderd. Een minuut later werd een schot van Zwikker van richting veranderd waardoor er slechts een hoekschop resteerde. De slotfase bleef spannend maar de gelijkmaker bleef uit.
Jong FC Emmen: Ebeltjes: Voorintholt, Schepers, Bergsma, Siekman (46. De Almeida), Hoolsema (72. De Groot), Van der Weide (61. Jaspers), Little, Dost, Pannekoek, Zwikker.