FC Emmen A1 scoort acht maal in Sneek

ONS Boso Sneek A1-FC Emmen A1 3-8
Op een glibberig veld in Sneek was het geen al te beste wedstrijd volgens coach Claus Boekweg. FC Emmen begon voortvarend met een treffer in de tweede minuut van Muhamed Uksel maar moest kort daarna de 1-1 toestaan na knoeiwerk in de verdediging. Het was Harold Wolters die met goals in de 28e en 41e minuut de balans naar FC Emmen deed doorslaan waarna Stefan Kikkert de ruststand op 1-4 bracht. Met twee wissels direct na rust en nog eens twee in de 56e minuut ging FC Emmen de tweede helft in waarin het eerst de 2-4 uit een strafschop incasseerde. ,,De strafschoppennemer raakte de lat, kreeg de bal rechtstreeks terug en scoorde. Dat is volgens mij niet volgens de regels”, aldus Boekweg. In de 66e minuut verhoogde Harold Wolters tot 2-5 waarna het de beurt aan Dave Padding was die in de 56e minuut Stefan Kikkert was komen te vervangen. Hij scoorde de laatste drie treffers waarvan de 3-8 een fraaie was. ,,Een hele mooie”, volgens Claus Boekweg. Het was geen zuivere hattrick omdat het werd onderbroken door de 3-6 van de Snekers.
FC Emmen A1: Tent; Boekholt, Baardink (46. Kampman), Baas, Veenvliet, Gall (46. Graver), Kikkert (56. Padding), Berens (56. Bangura), Wolters, Ndayisaba, Yuksel.

Zeeburgia B1-FC Emmen B1 1-3
Een belangrijke zege voor de Emmenmaren die hierdoor mee blijven doem om de eerste plaats. FC Emmen B1 kende een prima eerste helft waarin het twee maal scoorde maar meer kansen had kunnen scheppen indien de eind pass beter was verzorgd. Nu bleef het bij de 0-1 na een kwartier uit een door Jochem Scholten genomen strafschop. De strafschop werd gegeven na een handsbal op een voorzet van Ahmed Ngendakumana. Op slag van rust verhoogde Mark van den Berg tot 0-2. De tweede helft was minder aantrekkelijk. Voor FC Emmen was Joey Klaver succesvol waarna een minuut voor tijd de Amsterdamse formatie de eindstand op 1-3 bepaalde.
FC Emmen B1: Knigge; Sliedrecht, Fokke, Wielens, Van den Berg, Ymele Feudjio, Jochem Scholten, Luiken (Grevink), Hensens, Ngendakumana, Smidt (Klaver).

AFC C1-FC Emmen C1 1-1
Een goede prestatie van de Emmenaren omdat het Amsterdamse AFC C1 toch vijf plaatsen hoger stond geklasseerd. ,,Er is hard gewerkt tegen een fysiek sterker AFC”, zei een tevreden coach Rick Slor. In de eerste helft bleven de doelpunten uit hoewel er aan beide kanten mogelijkheden waren met de iets betere voor de Emmenaren. Drie minuten na de pauze opende AFC de score maar vijf later zorgde Dorjani van der Heide voor de gelijkmaker. Hij zette een afvallende bal om in een treffer.
FC Emmen C1; Scherpen; Hoogeveen, Hemme, De Graaf, Bos, Seubers (60. Gerdes), Berends, Oosting (65. Roosken), Gierveld (45. Dallinga), Engbers, Van der Heide.

Beelden uit AFC C1 tegen FC Emmen C1.

RVO GC SC Cambuur D1-FC Emmen D1 1-3
FC Emmen D1 verraste het hoger genoteerde SC Cambuur en kan terugblikken op een goede wedstrijd. Het begin was nog wat aarzelend maar langzamerhand trok FC Emmen het initiatief naar zich toe. Halverwege de eerste periode werd dat in een treffer van Shane Dokter uitgedrukt na voorbereidend werk van Jerany Lie-a-Lien. De thuisclub kwam echter nog voor de pauze op gelijke hoogte. De Friezen probeerden vooral spelmaker Bas Aalderink het spelen te beletten maar dat hield FC Emmen niet van scoren af. Met een afstandsschot van Jordy Luchies werd het 1-2 en uit een strafschop, na een overtreding op Lie-a-Lien, bepaalde nogmaals Luchies de eindstand op 1-3.
FC Emmen D1: Borg; Knol, Haak, Luchies, Van der Vlag, Scholte, Aalderink, Brand, Lie-a-Lien (Ebbinge), Van Aken, Dokter.

FC Emmen D2-Be Quick 1887 D1 1-2
Be Quick kwam fortuinlijk op 0-1 door een goal in eigen doel van Bas Seubers. Dat was op dat moment enigszins tegen de verhouding in. Na deze domper ging FC Emmen echter goed door en tien minuten voor tijd werd de inzet beloond met een  penalty wegens een overtreding in het zestienmetergebied. Bjorn Plaggenborg mocht aanleggen maar verzuimde te scoren. Echter de verdediging van Be Quick kwam te vroeg inlopen waardoor de stafschop overgenomen moest worden. Opnieuw miste Bjorn Plaggenborg die nog voor rust zijn fout goedmaakte door 1-1 te scoren. Na rust hetzelfde spelbeeld maar langzaam vloeiden bij FC Emmen D2 de krachten bij sommige spelers weg. Be Quick werd wel nog twee maal gevaarlijk waaruit het beide malen scoorde en daardoor met de 1-2 winst naar Groningen terug ging.

Emmen E1-SC Genemuiden E1  3-5
Emmen E1 begon wat apathisch en binnen enkele minuten stond het al 0-2 voor SC                                                                                                                      Genemuiden E1, onder andere door een treffer in eigen doel. Daarna werd er een tandje bijgeschakeld en ontstonden er een aantal kansen voor Emmen E1. In de 21ste minuut kon Kas Lamberink de aansluitingstreffer scoren en werd het 1-2. Ondanks het afgedwongen overwicht kwam Emmen E1 voor rust niet meer tot scoren. Na de rust was het opnieuw Emmen  E1 dat het spel dicteerde en dat leidde tot een aantal kansen. In de 34ste minuut bracht Jeremiah Ridderbusch met een droge schuiver de dik verdiende 2-2 op de borden. De Emmenaren voetbalden met veel inzet en voelde dat Genemuiden E1 op buigen stond. Na een vrije trap van Damien Zwikker ketste de bal via de lat terug in het veld en was Florian Zegiri er als de kippen bij om de bal over de lijn te werken: 3-2. Met nog vijf minuten te voetballen leek de overwinning binnen te zijn, maar in die laatste minuten gebeurde er van alles. Uit het niets wist Genemuiden E1 de 3-3 binnen te schieten en in de laatste twee minuten scoorde Genemuiden E1 nog twee maal door een fout en opnieuw een schot in eigen doelpunt en bracht daarmee de eindstand op 3-5.