Terug naar overzicht Terug

FC Emmen moet punten aan Jong PSV laten


Het is een repeterend verhaal van FC Emmen dat goed voetbalt maar niet meer bij machte blijkt om dat in punten om te zetten. Het verlies tegen Jong PSV was de vierde competitienederlaag in de laatste vijf wedstrijden en wederom hield de trainer van de tegenpartij de luisteraars voor van een prima spelend elftal te hebben gewonnen. Darije Kalezic, eind jaren negentig nog als speler van RKC actief in hartstochtelijke nacompetitie duels tegen Emmen, stak de loftrompet over FC Emmen. ,,FC Emmen was een ongelooflijke zware tegenstander. Ik heb de ploeg ook tegen Sparta gezien en de Rotterdammers hadden eigenlijk niets in te brengen.” Collega Joop Gall kon weinig met het compliment doen. ,,Ik koop niets voor die lovende woorden”, wat uiteraard ook niet de bedoeling van Kalezic was. ,,Het is wel frustrerend natuurlijk als je qua spelbeeld de betere ploeg bent, veel in balbezit bent en kansen creërend maar daar niets mee doet. Niet dat we deze keer veel mogelijkheden hebben gehad maar er was er in de eerste helft bijvoorbeeld eentje voor Roland Bergkamp. Ik baalde er ook een beetje van dat Jeroen Zoet deze keer bij Jong PSV in het doel stond want die andere keepers zijn kwalitatief toch een stuk minder.”


 

Roland Bergkamp lijkt Jeroen Zoet te hebben geklopt maar het schot zou naast gaan.

 

Tim Siekman verlaat het veld met links clubarts Dick Grootoonk en rechts verzorger Jan Haak (Foto’s: Boudewijn Benting)

In de eerste helft viel er weinig te beleven, de partijen hielden elkaar in evenwicht waardoor er bijna geen kansen ontstonden. Wellicht dat het anders was verlopen indien Roland Bergkamp in de tiende minuut vrij voor Jeroen Zoet niet naast had geschoten. Het was eigenlijk een honderd procent kans maar die is aan FC Emmen in de huidige toestand niet besteed. Kort daarop kreeg de thuisploeg een tegenslag te verwerken toen Tim Siekman naar de kant moest want er was bij hem een arm uit de kom geschoten wat uiteraard einde verhaal voor hem betekende. Frits Dantuma viel voor hem in waardoor Bart de Groot een linie zakte. Het was even zoeken voor FC Emmen en Jong PSV kreeg zelfs een kans toen Peter van Ooijen na een klein half uur de lat trof.

 

Shkodran Metaj lost hier een probleem op.

 

Frank Olijve, Alexander Bannink, Bart de Groot en Roland Bergkamp kijken naar de bal.

Jeroen Zoet lijkt hier mis te tasten. Op de voorgrond Roland Bergkamp en rechts Wout Weghorst (Foto’s: Gerrit Rijkens). 

Jong PSV was er ingeslaagd de soms zo gevaarlijke vleugels van FC Emmen lam te leggen want Quenten Martinus en Leandro Resida kwamen bijna niet in het stuk voor. Verdediger Elson Almeida was nog de gevaarlijkste vleugelspits en uit een voorzet van hem leek Bergkamp een tweede kans te krijgen maar kwam centimeters te kort. Na een uur haalde Shkodran Metaj van grote afstand uit maar de bal werd door Jeroen Zoet over getikt. Vier minuten later viel onverwacht de 0-1 toen Peter van Ooijen naar binnen trok en met een laag schot Peter van der Vlag kansloos liet: 0-1. Een nieuwe domper leek in het verschiet voor FC Emmen die Gall probeerde af te wenden door Wout Weghorst naast Roland Bergkamp in de spits te zetten. Er kwam een kopkans voor Weghorst die echter te gering van kracht was om Zoet te verontrusten.

Vier minuten voor het einde moest Zoet vol aan de bak op een knal van Weghorst waarna in de rebound Resida het zijnet trof. Het alles of niets offensief zorgde voor lichtelijke paniek in de PSV achterhoede. Een vrije trap ver in de extra tijd van Almubaraki had ook tot de gelijkmaker kunnen leiden maar het zat FC Emmen niet mee. In tegendeel, want via een counter kon invaller Van Overbeek de ver opgedrongen Peter van der Vlag zelfs nog voor de 0-2 passeren. ,,Voor de statistiek”, volgens Joop Gall die optimistisch blijft. ,,Over het vertoonde spel ben ik tevreden. Het is nu even hikken en balen maar het gaat weer goed komen.”

FC Emmen-Jong PSV 0-2. 64. Van Ooijen 0-1, 90. Van Overbeek 0-2. Scheidsrechter: Mulder. Gele kaart: Olijve (FC Emmen), Betancourt (Jong PSV). Toeschouwers: 2510.
FC Emmen: Van der Vlag; Almeida, Luis Pedro, Siekman (20. Dantuma), Metaj, Olijve, De Groot, Bannink (71. Weghorst), Resida, Bergkamp, Martinus (84. Almubaraki).
Jong PSV: Zoet: Tamata, Zanka, Koch, Dengerink, Van Ooijen, Noor (90. Özbozkurt), Horsten, Rayhi (90. Schouw), Betancourt, Jozefzoon (88. Van Overbeek).