Terug naar overzicht Terug

Bart de Groot in plaats van Sander Rozema


Bart de Groot nam onlangs ook al de positie van Sander Rozema waar toen die wegens griep moest afhaken tegen Sparta. De afgelopen week viel Bart de Groot in voor Alexander Bannink die inmiddels weer fit is en in de basisopstelling verschijnt. Rozema heeft wat last van een knie na een botsing op de training. Hij gaat er vanuit dat het van korte duur is maar zekerheid daarover heeft hij nog niet. Wout Weghorst heeft de griep overwonnen en begint op de bank.


Voor trainer Joop Gall is het lastig om zich op Jong PSV in te stellen. ,,Het eerste elftal is vrij wegens de interlands dus zouden er ook wisselspelers die geen verplichtingen elders hebben kunnen worden opgesteld. Andere spelers zijn daar en tegen met Jong Oranje en Oranje o.19 pad en daardoor niet beschikbaar. Maar over het algemeen komt Jong PSV met bijna een vaste basis voor de dag. Zo zijn de opstellingen van de laatste weken tegen VVV en MVV voor tachtig procent identiek. In het begin van de competitie was het onrustig omdat de instelling bij een aantal spelers niet goed was. Dat heeft de leiding opgelost door o.a. een viertal jeugdtalenten aan de groep toe te voegen. Het draait nu uitstekend en ze hebben er duidelijk plezier in. Dat komt natuurlijk ook door de goede resultaten. Het is voor ons dus oppassen geblazen.”

Opstelling FC Emmen: Van der Vlag: Almeida, Luis Pedro, Siekman, Metaj, Olijve, De Groot, Bannink, Resida, Bergkamp, Martinus.