Terug naar overzicht Terug

Jong PSV met Jeroen Zoet tegen FC Emmen


De deelname van de reserveteams van Ajax, FC Twente en PSV aan de Jupiler League wordt niet door iedereen in voetballand omarmd maar feit is wel dat deze elftallen veel spelersmateriaal bevatten die binnen een of twee jaren in de eredivisie hun weg zullen vinden. Jong PSV, dat zaterdagavond in Emmen op bezoek komt, is voorlopig de hoogst geklasseerde. De Eindhovenaren staan op de twaalfde plek en bezitten slechts een puntje minder dan FC Emmen. Hoewel Jong PSV officieel geen periodetitel kan behalen, doet het zelfs mee om de eerste plaats in de tweede periode. De 75.000 euro die is weggelegd voor de periodekampioen gaat dan ook aan de neuzen van de Eindhovenaren voorbij mochten ze als eerste eindigen. Jong PSV is er echter zeer op gebrand om die officieuze titel te pakken.

De jonge PSV’ers zijn al vijf duels achtereen ongeslagen en pakten daaruit 13 punten. Er werd van MVV, VVV-Venlo, FC Volendam en Telstar gewonnen, een imponerende reeks die aangeeft dat FC Emmen volle bak zal moeten gaan om een einde te maken aan de eigen, wat punten betreft, matige serie. Het geheim van dit PSV is waarschijnlijk dat het bijvoorbeeld in tegenstelling tot Jong Ajax veel minder wisselingen in het veld heeft. Een fors aantal spelers was in tien of meer duels van de partij met aan het hoofd de 1 meter en 95 centimeter aanvoerder en verdediger Menno Koch die bovendien al zes maal heeft gescoord.

Andere spelers die regelmatig door trainer Darije Kalezic worden opgesteld zijn Abel Tamata, Peter van Ooijen, Thomas Horsten, Farshad Noor, Rik Schouw, Mohamed Rayhi, Hjörtur Hermannsson en Ruben Betancourt. Tamata heeft al meer dan veertig eredivisieduels op zijn erelijst staan en ook Peter van Ooijen heeft kansen gehad. De laatste weken was ook de Bulgaar Stanislav Manolev van de partij hoewel niet afgelopen weekeinde tegen MVV. Wie niet regelmatig in Jong PSV speelt is doelman Jeroen Zoet. De ex-Veendammer is lang geblesseerd geweest en zal tegen FC Emmen zijn rentree maken.

FC Emmen heeft het de laatste weken niet gemakkelijk. Het is zo ongeveer de kampioen in het creëren van kansen maar op het punt van afwerken geeft de ploeg niet thuis. Als dan ook nog de topscorer (Alexander Bannink) ontbreekt zoals tegen Fortuna Sittard en de reserve topscorer (Wout Weghorst) ziek thuis blijft zijn de mogelijkheden beperkt voor trainer Joop Gall. Maar wanhopen is niet aan de orde, daarvoor speelt het elftal te goed.