FC Emmen A1 pakt punt in Rotterdam

Excelsior Rotterdam A1-FC Emmen A1 4-4
Een aantrekkelijke wedstrijd met een spannend scoreverloop. FC Emmen opende in de 12de minuut de score door Bas Dost na een aanval via Janko Dekker, Matteusz Moolhuizen en Jordy Beeksma. Dost was overigens een opvallende aanwezige omdat hij tot de eerste selectie behoort. FC Emmen zit echter in personeelsnood omdat de selectie behoorlijk was uitgedund nadat vrijdag Dozé Manuel wegens verhuizing naar het zuiden des land afhaakte en Frank Schijff, Alexander Goos en Erwin de Vries geblesseerd waren. Naast Dost was ook Tim Siekman, beiden vielen vrijdag in Veendam in, van de partij was. Siekman veroorzaakte vier minuten na de 0-1 een penalty waaruit het 1-1 werd. Na de 1-1 ruststand was het in de tweede helft slag op slag. In de 54e en 55e minuut kwam Excelsior op 3-1 en in de 56e verkleinde Janko Dekker uit een vrije bal die de doelman door de handen liet glippen tot 3-2. Na ruim een uur voetballen scoorden de Rotterdammers de 4-2 maar konden die voorsprong niet vasthouden. Wesley Wakker bracht in de 71e minuut na een een-tweetje met Bas Dost de stand op 4-3 en in de slotfase bezorgde Tim Siekman FC Emmen alsnog een punt door uit een hoekschop van Janko Dekker koppend de 4-4 te laten aantekenen. ,,Het was een open wedstrijd waarbij we na de 1-1 aanvankelijk het heft in handen hadden”, zei trainer Eric Lippold. ,,Na de 4-4 hadden we overigens ook nog de 4-5 kunnen scoren maar omdat er ten onrechte voor buitenspel werd gevlagd ging dat feest niet door. Maar met de 4-4 ben ik best tevreden.”
FC Emmen A1: IJzerman: Kuilder, Wolbers, Dekker, Siekman, Moolhuizen, Schonewille, Beeksma, Wakker, Dost, Visser (72. Fidom).

FC Emmen B1-FC Omniworld B1 1-1

FC Emmen B1 is er niet in geslaagd de eerste thuisoverwinning van het seizoen te behalen. Wel het eerste puntje maar dat bracht weinig vreugde in de harten van de Emmenaren omdat de 1-1 werd behaald op FC Omniworld dat met nul uit zeven wedstrijden en slechts drie gescoorde goals naar Emmen was gekomen. Het was ook geen beste wedstrijd van FC Emmen B1 tegen een tegenstander die best aardig kon voetballen maar ook irritante trekjes vertoonde zoals bij elke vrije trap tegen de bal vasthouden of voor de nemer van de vrije trap te gaan staan. De scheidsrechter trad daar tegen niet consequent op. FC Emmen kwam na een kwartier spelen op achterstand via een benutte strafschop die wegens hands werd gegeven. In het restant van de eerste helft kwam het doel van de Almeerders behalve een poging van Rick ten Voorde in de 25e minuut nauwelijks in gevaar. Na de thee ging het beter bij de thuisclub en na zes minuten spelen viel reeds de gelijkmaker: centrale verdediger Jeroen van der Ham was de maker. Echt doordrukken lukte vervolgens niet en de Emmenaren hadden het aan een redding van doelman Pascual Koops te danken dat het niet opnieuw op achterstand kwam. Kort daarna moest een speler van FC Omniworld met rood van het veld en kon FC Emmen profiteren van de man-meer situatie. Vier minuten later, in de 72e minuut, verviel dat voordeel nadat ook Gianluca Caria met rood naar de kleedkamer kon gaan. In de slotfase kon het nog beide kanten op maar de 1-1 bleef staan.
FC Emmen B1: Koops: Fokkens, Van der Ham, Van der Berg, Dos Reis, Kazantzis, Ten Voorde, IJzerman, Rog, Caria, Van der Graaf.

Pascual Koops zit bij de strafschop in de verkeerde hoek.

Gerben Rog probeert zich een weg te banen.