FC Emmen C1 ruim langs Emmen AV C1

FC Emmen C1-Emmen AV C1 9-1
FC Emmen C1 had enige moeite om op gang te komen tegen een gemotiveerd spelend Emmen AV C1. Na de snelle openingstreffer van Jurgen Locadia kwam Emmen AV zelfs op gelijke hoogte dankzij een treffer van aanvoerder Nick Kroeze. Maar nog voor rust stelde de koploper orde op zaken, de bal ging vlot rond en de vrije man werd snel gevonden. Achtereenvolgens Locadia, Michael Chacon en nogmaals Locadia brachten de ruststand op 4-1. Jurgen Locadia was ook na rust een plaaggeest voor de verdediging van Emmen AV en scoorde vlot de 5-1 en 6-1. De teller bleef uiteindelijk op negen staan na goals van Dilan van Bree, Michael Chacon en Herman Hindriks. ,,Ik ben tevreden over mijn ploeg”, zei trainer Hans Kamphuis. ,,Het begin was even stroef maar daarna hebben we goed voetbal laten zien.”
FC Emmen C1: Schuldink: Streutker, Poelstra (50. Elperman), Warmolts (50. Jonkers), Westebring (55. Stollenga), Van Bree, Chacon, Heerkes, Slagveer, Locadia (50. Hindriks), Beijering (45. Schra).

Michael Chacon (rechts) gaat hier langs zijn tegenstander.

Aanvoerder Nick Kroeze van Emmen AV heeft de 1-1 gescoord.

Jurgen Locadia (links) scoorde vijf maal.

De keeper van Emmen AV gaat in de fout en Locadia (rechts) kan gemakkelijk scoren.

Go Ahead Eagles D1-FC Emmen D1 5-1
Op zich lijkt het een uitslag waarop weinig valt af te dingen maar dat was volgens trainer-coach Nico Haak niet het geval. ,,Het klinkt misschien wel raar maar wij waren voetbaltechnisch de betere ploeg. In de eerste helft hebben we prima gespeeld maar kregen goals tegen uit een counter en een honderd procent buitenspelsituatie. Na de 2-1 van Nick de Vos in de 20e minuut kregen we zeker drie, vier kansen op de gelijkmaker.” Na de rust zette het spelbeeld zich voort maar bij FC Emmen ging de lijn er langzamerhand een beetje uit door de vele wissels, Go Ahead Eagles beperkte zich tot counteren en deed dat mert drie goals in de tweede helft perfect.
FC Emmen D1: Kortman: De Jong (40. Arends), Rijkens (35. Greve), Wessels, Schuldink (40. ’t Hart), Rasevic (40. Meinderts), Room, Westebring, De Vos (35. Meijer), Huser, De Bruin (35. Buyitenhuis).