FC Emmen A1 laat thuis twee punten liggen

FC Emmen A1-RKAV Volendam A1 3-3
Na drie achtereenvolgende overwinningen liet FC Emmen A1 tegen RKAV Volendam een steek vallen. De drie punten hadden eigenlijk al in de eerste helft in de knip kunnen zijn maar in de tweede helft kwam er zand in de motor. Het gelijke spel voor de hard werkende Volendammers was daarom niet eens onverdiend. Na twintig minuten spelen kwam FC Emmen op voorsprong toen Niels Grevink een prima aanval moeiteloos binnen tikte. Tien minuten later kwamen de bezoekers op gelijke hoogte toen doelman Jan Wolters wellicht gehinderd door de laagstaande zon ongeveer op de penalty stip misgreep op een hoge bal. Daarna kreeg FC Emmen kansen genoeg om weer op voorsprong te komen. Sander de Grote verzuimde vijf minuten voor de pauze een mooie voorzet van Raphael Ngendakumana in een doelpunt om te zetten maar kort daarop was het wel raak toen diezelfde Sander de Grote een snelle break afrondde. Net voor het rustsignaal had Raphael Ngendakumana pech toen een voorzet van hem via binnenkant paal het veld weer in stuitte. Kort na de doelwisseling had Raphael Ngendakumana weer pech toen de bal via zijn hoofd tegen de lat belandde. Dat was voor lang het enige positieve wat FC Emmen in het tweede bedrijf tot stand bracht. Het stond zelfs de gelijkmaker toe maar leek acht minuten voor het einde toch de punten in huis te houden. Joey Klaver scoorde fraai uit de draai de 3-2. De taaie Volendammers gaven echter niet op en werden voor hun inzet beloond met de gelijkmaker in de 87e minuut van Kees Kwakman.
FC Emmen A1: Wolters; Sliedrecht, Wielink, Komduur (Luiken), Van den Berg, Van Dijk, Dos Santos (Klaver), Bijlsma, Ngendakumana, Grevink (Jan Scholten), De Grote (Jochem Scholten).

FC Dordrecht B1-FC Emmen B1 0-4
FC Emmen B1 blijft op het winnende pad en klopte in een uitwedstrijd FC Dordrecht B1 met 4-0. De Emmenaren begonnen scherp en namen al na vijf minuten de leiding. Dorjani van der Heidse glipte het strafschopgebied binnen en werd op onreglementaire wijze gestopt. Kjelt Engbers benutte de strafschop: 0-1. Kort daarna werd een Emmer treffer wegens buitenspel geannuleerd. Dat het bij rust slechts 0-1 stond, was het enige dat de middag nog kon verknallen. Want FC Emmen B1 liet de tegenstander in leven, terwijl het karwei al ruimschoots afgemaakt had kunnen en moeten worden. In de rust zittend in de kleedkamer konden de Emmenaren duidelijk de stem van de ontevreden Dordse trainer en voormalig FC Emmen speler Rachid el Khalifi horen. FC Dordrecht moest komen en FC Emmen leek na de hervatting de weg ook even kwijt. Dit duurde ruim vijf minuten en toen maakte FC Emmen B1 er in slechts één minuut een eind aan. Door grove verdedigingsfouten van de Dordtenaren verdubbelde eerst Thijs Oosting de score en indirect vanaf de aftrap was het wederom raak, nu door Kjelt Engbers: 0-3.  FC Emmen pakte de draad van voor de rust weer op en gaf weer vol gas. Thijs Oosting rondde nog een aanval af voor de 0-4 wat tevens de eindstand werd.
FC Emmen B1: Kjell Scherpen; Matthijs Verheul, Aron Timmerman, Twan Berends, Dorjani van der Heide; Remco Bos (67. Lorenze Hindriks), Rob Deiman, Thijs Oosting (69. Freddy Quispel), Jearl Margharita (69. Lesley Osazee), Kjelt Engbers (62. Thijs Dallinga), Thom Scheper (57. Ruben Roosken).

Remco Bos speelt hoog spel. Beeld uit FC Dordrecht B1-FC Emmen B1.

Rob Deiman haalt uit.

Mathijs Verheul blijft in balbezit.

Be Quick 1887 C1-FC Emmen C1 2-6
Na een helft spelen leek het nog niet op een uiteindelijke forse zege voor de Emmenaren. Be Quick leidde namelijk na de eerste 35 minuten met 2-1. Na vijf minuten stond het al 1-0 hoewel FC Emmen C1 wel het betere van het spel had. Een trio goede kansen werd echter onbenut gelaten. Ben Scholte zorgde daarna voor de gelijkmaker. Be Quick was vervolgens dicht bij de 2-1 toen een schot door de lat werd gekeerd. De Groninger voorsprong kwam er toch toen uit een hoekschop de 2-1 werd gescoord. Na de rust ging FC Emmen C1 er beter tegenaan, de thuisclub werd overdonderd met achtereenvolgens goals van Ben Scholte, Shane Dokter en nogmaals Ben Scholte met een kopbal. De 2-5 kwam tot stand uit een strafschop die werd benut door Jordy Luchies. Mark Ploeger maakte het halve dozijn vol toen hij vrij voor de doelman kwam en die keurig passeerde: 2-6. In de laatste tien minuten werd niet meer gescoord.

FC Emmen o14 (C2)-PEC Zwolle 0-2

sc Heerenveen D1-FC Emmen D1 0-2
Voor de buitenwacht was de zege van FC Emmen D1 in Heerenveen wellicht een verrassende uitslag maar de ploeg doet het de laatste weken opvallend goed. ,,SC Heerenveen D1 was op zich de beter voetballende ploeg maar onze compacte verdediging laat weinig kansen toe”, aldus coach Robin Witte. ,,Echt honderd procent kansen heeft de thuisclub niet gehad terwijl wij van de drie mogelijkheden er twee hebben benut.” De eerste Emmer treffer viel al na een minuut en twintig seconden toen Joey Roufs een voorzet van Boy Nijgh benutte: 0-1. Voor de tweede Emmer treffer moest worden gewacht tot twee minuten voor tijd. Luca Broers schoot heel fraai vanaf 25 meter binnen na een aanval die via een onderschepping van Milan de Vries verder liep via Damian de Vries.
FC Emmen D1: Fransen; Jakobs, Sieljes, Nulder, Mulder, De Jong, Mansaray, Broers (Jansen), Roufs (Hulshof), Meijles (De Vries), Nijgh (Dries).

FC Emmen D2-Hoogezand D1 3-2
Vanaf de aftrap was FC Emmen D2 de betere ploeg en kwam door een mooie vrije trap van Kas Lamberink in de 15e minuut op een terechte 1-0 voorsprong. In bijna dezelfde minuut liet Hoogezand D1 uit een spaarzame tegenaanval de 1-1 aan tekenen. FC Emmen D2 zette opnieuw druk en het was Tim Nijmeijer die na een mooie aanval de 2-1 binnen schoot. Na de rust creëerde FC Emmen opnieuw veel kansen, maar benutte er slechts eentje. Na een snelle break passeerde Vincent de Munnik de keeper van de gasten en scoorde de 3-1. Hierna verzuimde FC Emmen D2 de 4-1 te maken en vlak voor tijd viel plotseling de 3-2. FC Emmen D2 gaf deze voorsprong niet meer weg en boekte een verdiende overwinning.
FC Emmen D2: Sibon, Tempelman, Zwikker, Funke, Falke, Meijer (Ridderbusch), Egberts, Nijmeijer, Boer (de Munnik), Zegiri (Jalving), Lamberink (Gravelle).

FC Emmen E2-DZOH E1 1-9
De met spanning tegemoet geziene ontmoeting tussen de ongeslagen koplopers is in een deceptie voor FC Emmen geëindigd. Plaatsgenoot DZOH E1 won met liefst 9-1 na een 3-0 voorsprong bij rust. Kort na rust miste DZOH ook nog een strafschop. DZOH E1 had het voordeel met louter tweedejaars E’tjes aan de start te kunnen komen maar speelde ook goed voetbal. De eretreffer voor FC Emmen E2 gescoord door Wout Hindriks viel pas bij een 0-9 tussenstand.
De teleurstelling bij de jongste lichting FC Emmen spelers was uiteraard groot. Coach Patrick Lassche: ,,Je wint bijna alle wedstrijden gemakkelijk en dat wil je dan ook tegen deze tegenstander doen. We hadden verwacht dat het een gelijkopgaande wedstrijd zou worden, jammer natuurlijk maar we kunnen ze niets verwijten. Ze hebben allemaal voor een beter resultaat gevochten. Daarbij moeten we natuurlijk ook DZOH een compliment geven voor het goede spel.”

Beelden uit FC Emmen E2-DZOH E1. FC Emmen E2 in donker tenue.