Terug naar overzicht Terug

FC Emmen-Eagles: duel om naar uit te kijken


FC Emmen pakt aanstaande vrijdag de draad weer op met de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De club uit de Koekstad is de dichtstbijzijnde tegenstander voor FC Emmen dus zou je het een derby kunnen noemen. Zeker is wel dat het duel tegen de naar de eredivisie hunkerende Deventenaren veel belangstelling zal trekken. Het supportersvak in de JENS Vesting zal met zo’n vierhonderd bloedfanatieke Eagles fans dan ook vol zitten. Behalve dat het slechts een uurtje rijden naar Emmen is heeft Go Ahead Eagles nog een ander voordeel want het kwam dit seizoen al een keer eerder in de JENS Vesting uit. Begin juli werd hier immers de kwalificatiewedstrijd voor de Europa League tegen Ferencvaros gespeeld.


Voor beide clubs is het een belangrijk duel. FC Emmen heeft iets goed te maken na het verlies in Almere en Go Ahead Eagles wil de aansluiting op koploper FC Volendam behouden. Voor de Emmenaren is het de eerste van drie topwedstrijden in de komende weken. Na nummer twee Go Ahead Eagles volgen immers FC Volendam en Sparta Rotterdam; of wel de koploper en de nummer drie op de ranglijst. Zwaarder kan het dus niet en bovendien zit daar nog de bekerwedstrijd tegen VVSB tussen. Een mooie uitdaging voor de selectie van trainer Marcel Keizer dus.

Go Ahead Eagles, vorig jaar nog werkgever van FC Emmen spits Marnix Kolder, begon de competitie beroerd door met 1-0 bij Jong PSV te verliezen. Maar in tegenstelling tot de andere degradant NAC Breda herpakte de ploeg zich snel en neemt momenteel dus de tweede plaats in. Naast het verlies tegen Jong PSV verloor het nog een tweede uitwedstrijd en wel tegen VVV-Venlo. Topscorer bij de bezoekers is Leon de Kogel met zes goals waaronder twee uit strafschoppen. Jerry van Ewijk was vier keer succesvol. In de ploeg ook ex-Emmenaar Randy Wolters die een aantal duels heeft gemist wegens een heupblessure maar weer fit is. Hij kreeg in de bekerwedstrijd tegen HSC ’21 twee maal geel maar dat telt voor de competitie niet mee.

In het doel bij Go Ahead Eagles staat  Theo Zwarthoed. De eerste vijf duels moest hij voorrang verlenen aan Eric Cummins maar daarover was coach Dennis Demmers niet geheel tevreden. Theo Zwarthoed mocht zich vervolgens vier wedstrijden bewijzen en de wedstrijd in Emmen zou aanvankelijk de vierde zijn in deze reeks. Trainers Demmers heeft echter zijn keuze al gemaakt en Zwarthoed definitief tot nummer één uitgeroepen.

FC Emmen – Go Ahead Eagles betreft een risicowedstrijd, er geldt dus een legitimatieplicht.