FC Emmen verliest met 1-0 van PEC Zwolle

FC Emmen heeft het oefenduel tegen PEC Zwolle met de kleinst mogelijke cijfers verloren. Een doelpunt halverwege de eerste helft van Stef Nijland was voldoende voor de winst van de eredivisionist.

Bij FC Emmen is zo langzamerhand de ziekenboeg bijna leeg geraakt, wat betekent dat trainer Marcel Keizer een ruimere keuze heeft. In het oefenduel tegen de eredivisie subtopper kon hij de ploeg met het oog op de naderende competitiekraker tegen Go Ahead Eagles vooral in aanvallende zin testen. De formatie die in de eerste helft op de mat van het IJsseldelta stadion stond maakte de minste indruk. De individueel sterke spelers konden niet echt deuken slaan in de Zwolse defensie, eigenlijk de enige Emmer mogelijkheid was exact halverwege toen Boy Deul na een voorzet van Raymond Gyasi een venijnig schot los liet dat echter door doelman Boy de Jong werd gestopt. Twee minuten later kwam PEC Zwolle, dat met een mix van basis- en wisselspelers aantrad, op voorsprong. Uit Emmer zicht bekeken een onnodige treffer. Aan de linkerkant van de Emmer verdediging concentreerde men zich op een actie van Boban Lazic die een voorzet vanaf de achterlijn losliet op Stef Nijland die bij de tweede paal totaal over het hoofd was gezien en de voorzet zo vrij als een vogeltje kon inschieten: 1-0.

Rick ten Voorde aan de bal met het Brazilaanse talent Gustavo Hebling (38) in de buurt.

Raymond Gyasi zet voor: rechts Dean Patricio en Wout Brama in het midden.

De tweede helft was in tegenstelling tot de eerste helft bijna geheel voor FC Emmen. Het ging goed van start en produceerde in vijf minuten drie hoekschoppen. Indirect uit een van die hoekschoppen kon Jens Jurn Streutker tot twee keer inschieten maar beide malen leverde het geen treffer op. Josip Baric die met Marnix Kolder voor Boy Deul en Erixon Danso in het veld was gekomen, had een groot aandeel in de tweede opgelegde mogelijkheid voor FC Emmen. In de 53e minuut stuurde hij Rick ten Voorde diep die de Zwolse verdediging verraste en vrij voor doelman Boy de Jong opdook. Hij probeerde de sluitpost met een lobje te verschalken maar dat plan ging volledig de mist in. Acht minuten later kreeg Josip Baric een goede mogelijkheid na een prima aanval en een assist van Jordy van Deelen. Baric schoot echter over. PEC Zwolle kwam pas in het tweede deel van de tweede helft weer in de wedstrijd en kreeg in de 70e minuut een grote kans op 2-0. Kingsley Ehizibue brak op rechts door maar doelman Dennis Telgenkamp verrichtte een voortreffelijke redding. FC Emmen kreeg vijf minuten voor het einde een goede mogelijkheid om het duel evenals in het vorige seizoen op 1-1 af te sluiten. De Zwolse verdediging werd in de zestien compleet zoek gespeeld maar bij FC Emmen was er niemand die de trekker wilde overhalen. FC Emmen ontging daardoor een best wel verdiend gelijkspel.

Sander Rozema met de Zwollenaar Boban Lazic (24).

Josip Baric probeert Mark Bruintjes (28) en Tarik Evre (11) uit te spelen (Foto’s: Roel Bos).

PEC Zwolle-FC Emmen 1-0. 25. Nijland 1-0. Scheidsrechter: Van den Kerkhof. Toeschouwers: 250.
PEC Zwolle: De Jong, Ehizibue, Marcellis (46. Bruintjes), Patricio (’65. Buitenhuis), Van Hintum (46. Evre), Brama (65. Dekker), El Hasnaoui (46. Marinus), Hebling (65. Bouy), Thomas (46. Havertong), Nijland, Lazic (78. Veldwijk).
FC Emmen: Telgenkamp; Van Deelen, Seip (70. De Groot), Streutker, Kwee (62. IJzerman), Mannes, Rozema, Deul (46. Baric), Gyasi (81. Mulder), Ten Voorde, Danso (46. Kolder).