FC Emmen A1 laat punten liggen

FC Emmen D1-GVAV Rap. D1 1-0
De Emmenaren hadden de punten hard nodig om uit de gevarenzone te blijven en de vreugde om de 1-0 zege op GVAV Rapiditas was dan ook groot. Gemakkelijk ging het niet want de Groningers groeven zich in waardoor het lastig door heen komen was. FC Emmen moest het spel maken maar dat gebeurde meestal op te trage wijze. Voor rust werd er niet gescoord en het spelbeeld zette zich na de doelwisseling voort.
Halverwege de tweede helft viel dan wel de achteraf winnende treffer. De maker was Kjetil Brand. In de slotfase moest doelman Sjoerd Borg nog twee maal handelend optreden om de gelijkmaker te voorkomen terwijl aan de andere kant Pepijn Knol twee mogelijkheden liet liggen waardoor het 1-0 bleef.
FC Emmen D1: Borg; Haak, Mink (De Vries), Luchies, Van der Vlag, Scholte, Brand, Aalderink, Lie-A-Lien, Knol (Dokter), Van Aken.

Aanvoerder Bas Aalderink van D1 stijlvol in actie.

Jordy Luchies (4) wordt door een aantal GVAV’ers achtervolgd.

FC Emmen A1-HZVV A1 2-2

Op papier leek het een simpele opgave voor koploper FC Emmen want tegenstander HZVV A1 nam een bescheiden achtste plaats in. Het pakte echter anders uit waarbij de Emmenaren zich ondanks het verdienstelijke tegenspel van de Hoogeveners zich zelf de grootste tegenstander mocht noemen. Vooral in de beginfase waren er kansen  genoeg maar doelman Ramon Brink van HZVV was een belangrijke sta-in-de-weg met enkele prima reddingen. Het oogde bij FC Emmen niet erg scherp en de openingstreffer was dan ook min of meer toevallig want aanvoerder Sander Boekholt scoorde in de 20e minuut ineens uit een hoekschop. Vijf minuten voor de pauze herhaalde hij dat kunststukje bijna nog eens maar toen zeilde de bal op de lat. Coach Claus Boekweg gebruikte na de rust gelijk al zijn wissel mogelijkheden in een poging HZVV definitief op de knieën te krijgen. Dat leek te lukken toen Dave Padding in de 56e minuut na aangeven van Muhamed Yuksel er 2-0 van maakte maar amper een minuut later werd FC Emmen doelman Joost Schrik met een schot vanaf zeker 25 meter geklopt: 2-1. In de 77e minuut werd het nog erger toen de gasten uit een scrimmage de stand gelijk wisten te trekken. Een slotoffensief van de thuisploeg leverde vervolgens niets op.
FC Emmen A1: Schrik; Graver (46. Bangura), Kampman, Baas (46. Baardink), Veenvliet, Berens, Wolters (46. Yuksel), Boekholt (46. Gall), Padding, Mulder, Kikkert (46. Ndayisaba).

Stefan Kikkert (rechts) probeert een verdediger te omzeilen.

Druk op het doel van HZVV A1.

FC Emmen C1-Vitesse C1 2-2
In de eerste helft was het een aantrekkelijke wedstrijd tussen twee aan elkaar gewaagde ploegen. FC Emmen kreeg al vlot een mogelijkheid via Kjelt Engbers maar hij raakte de paal. De Arnhemmers kwamen het eerst op voorsprong maar Dorjani van der Heide zorgde voor de gelijkmaker op aangeven van Kain Hoogeveen. Nog voor rust nam FC Emmen C1 de leiding via Kjelt Engbers die in goede positie werd gespeeld door Dorjani van der Heide. Na rust bleef het een wedstrijd die leuk was om te zien maar de hekkensluiter uit Arnhem speelde toch iets gemakkelijker  Twee minuten na de thee kwam Vitesse ook op gelijke hoogte. Hoewel beide partijen daarna nog alle mogelijke moeite deden om de winnende treffer te forceren, bleef het bij 2-2.
FC Emmen C1: Jalving; Hoogeveen, Hemme, De Graaf, Bos, Seubers, Oosting (57. Hindriks), Engbers, Van der Heide, Berends (63. Roosken), Gierveld (53. Dallinga).

FC Emmen B1-Hollandia B1 5-0
In de tweede divisie haalde FC Emmen B1 de koploper Hollandia B1 met liefst 5-0 onderuit. Ook concurrent DWS won waardoor de genoemde clubs elk 25 punten bezitten. De Emmenaren speelden een ijzersterke wedstrijd tegen de ploeg uit Hoorn. Al in de eerste minuut was Jos Smidt dicht bij de openingstreffer terwijl kort daarop een uithaal ineens van Niels Grevink op een voorzet van Raphael Ngendakumana net over vloog. Na een kwartier kwam de thuisclub op 1-0 toen Frank Fokke raak kopte na een vrije trap van Jochem Scholten. Tien minuten later werd Matthijs Hensens in het strafschopgebied onderuit gehaald en de strafschop werd aansluitend door Jochem Scholten benut: 2-0. In de laatste vijf minuten voor de pauze werd Hollandia zoek gespeeld. Een fraaie solo van Matthijs Hensens eindigde nog op de paal maar in de 39e minuut schoot middenvelder Arthur Ymele Feudjio FC Emmen naar 3-0 en op slag van rust was het opnieuw raak. Nu scoorde Matthijs Hensens op een assist van Raphael Ngendakumana: 4-0. De wedstrijd was in feite gespeeld en in de tweede helft waren er over en weer nog wel kansen maar de enige treffer werd door Matthijs Hensens in de 56e minuut gescoord na een onderschepping van Raphael Ngendakumana.

FC Emmen B1: Knigge; Sliedrecht, Fokke, Komduur, Van den Berg (69. Van Dijk), Ymele Feudjio, Jochem Scholten, Grevink (69. Luiken), Ngendakumana (62. Jan Scholten), Hensens, Smidt (62. Luiken).

Flevo Boys E1-Emmen E1 8-0
Emmen E1 begon redelijk onder de indruk aan de wedstrijd. De tegenstanders  waren groot en sterk, maar FC Emmen gooide de schroom van zich af en begon lekker te voetballen. Helaas resulteerde dat niet in een doelpunt. Wel werd er in eigen doel gescoord: 1-0. Na tien minuten scoorde Flevo Boys E1 de 2-0 na een mooi uitgespeelde aanval. Emmen was niet onder de indruk van de achterstand en bleef met hard werken aanvallen opzetten. Hierdoor ontstonden ook wel kansen, maar die werden gekeerd door de keeper of misten net. Het voetballend vermogen van Flevo Boys  was niet veel groter dan dat van Emmen, maar door meer fysiek van Flevo Boys kwamen de Emmenaren niet in de wedstrijd. Flevo Boys scoorde nog twee keer en na 25 minuten spelen stond er 4-0 op het bord. Na de rust ging Emmen verder waar het voor de rust mee gestopt was; lekker blijven voetballen en vechten voor iedere bal. De ploeg uit Emmeloord was echter veel effectiever, maakte de kansen af en liep zo uit tot 8-0. Emmen E1 verdiende wel een doelpunt, maar zelfs een penalty kon niet worden verzilverd.
.

Drachtster Boys D1-FC Emmen D2 5-0
In de kleedkamer voorafgaande aan de wedstrijd was al duidelijk dat er vandaag in Drachten niet veel te halen viel. Als stille muisjes namen ze wedstrijdbespreking in zich op. Geen ingrediënt die garantie geeft op een goed wedstrijdverloop. En zo gebeurde het dat FC Emmen D2 met een 5-0 nederlaag huiswaarts keerde. Na de goede wedstrijd tegen Be Quick was het geloof in eigen kunnen ineens verdwenen. De spelers van Drachtster Boys hadden er wel zin in en kregen ook de gelegenheid om te voetballen. Alles valt en staat met de overtuiging en de wil om er individueel maar ook als team iets van te maken. En dat is op dit moment de ontbrekende schakel bij FC Emmen D2.