Terug naar overzicht Terug

FC Emmen geniet van rolstoelhockey


Een aantal rolstoelhockeyers is trouwe aanhanger van FC Emmen en zijn, indien zij zelf niet moeten spelen, altijd aanwezig zijn bij de thuiswedstrijden! Een grote wens was dan ook om een wedstrijd te spelen tegen spelers van FC Emmen. De spelers werden dan ook met veel enthousiasme begroet.
 


De spelers krijgen uitleg over de regels.

 

Een spelmoment.


Het eerste van The E-team speelt in de overgangsklasse. Daar staat het momenteel bovenaan en bij promotie gaat het uitkomen op het hoogste niveau in Nederland, de hoofdklasse. Na eerst uitleg te hebben gehad over de bediening van de elektrische rolstoel en de spelregels, konden de spelers zich warm draaien voor de wedstrijd. Dit was even iets anders ontdekte Yannick de Wit: ,,Wat is dit moeilijk zeg.’’
Er werden twee wedstrijden gespeeld. In de eerste wedstrijd waren de bekende voetbaltermen zoals “buitenspel”, “vrije trap” en “muurtje” door de spelers van FC Emmen nog duidelijk aanwezig, maar werd de wedstrijd wel gewonnen. De tweede uitdaging verliep toch duidelijk anders, toen het eerste team in het veld kwam. Het tempo ging omhoog en met behendige draaien en harde slagen werd FC Emmen op grote achterstand gezet.

Uiteraard ging het deze middag niet om de winst maar om samen plezier te hebben in de sport.  Het ervaren dat je met beperkte mogelijkheden ook kunt sporten. FC Emmen wil graag meer de regio in om betrokken te blijven in de maatschappij. Er kan dus zeer positief worden terug gekeken op een zeer leuke en leerzame middag.