FC Emmen A1 in Emmeloord niet verder dan gelijkspel

Flevo Boys A1-FC Emmen A1 1-1
Het had een mooie dag voor FC Emmen A1 kunnen zijn. Bij winst op Flevo Boys was het op gelijke hoogte met koploper Ajax A2 gekomen omdat de Amsterdammers tegen FC Zwolle niet verder kwamen dan een gelijkspel. De Emmenaren deden zich zelf echter schromelijk te kort door eveneens gelijk te spelen tegen Flevo Boys: de nummer voorlaatst van de ranglijst. Aan het aantal kansen heeft het niet gelegen. Die waren er in overvloed, zo miste Lorenzo Kranenburg in de beginfase twee maal alleen voor de doelman en tikte Martijn Baas rakelijks naast. Het leek echter goed te komen toen in de 20e minuut Frank Schijff uit een rommelige situatie na een vrije trap van Jeroen van der Ham de 0-1 scoorde. Daarbij bleef het echter ondanks ook in de tweede helft prima mogelijkheden voor o.a. Rick ten Voorde, Danny Kiekebelt en Yannis Kazantzis. Flevo Boys kon daardoor in de wedstrijd blijven, geloofde ook in de kans op een puntje en werd daarvoor diep in de extra tijd beloond met de 1-1. Of het een schot of een voorzet was werd niet geheel duidelijk maar de bal verdween wel in de kruising.
FC Emmen A1: Koops; Van der Ham, Schijff, Van den Berg, Koenders, Beeksma, Fidom, Bal, Baas (65. Kazantzis), ten Voorde, Kranenburg (65. Kiekebelt).

FC Emmen B1-FC Twente/Heracles B2 0-1
FC Emmen B1 heeft nagelaten afstand van FC Twente/Heracles B2 te nemen door in eigen huis met 1-0 te verliezen. De nederlaag was voornamelijk te wijten aan een teleurstellende eerste helft van de Emmenaren. Het was onsamenhangend wat de ploeg te bieden had en er werd dan ook geen enkele kans gecreëerd. De 0-1 achterstand kwam na exact een kwartier spelen tot stand. FC Twente/Heracles B1 aanvoerder Chris Gurkan mocht halverwege de Emmer helft een vrije trap nemen en krulde die ineens in de rechter bovenhoek. Na de thee kwam FC Emmen beter voor de dag. Het gebeuren speelde zich voornamelijk op de Twentse helft af met in de 48e minuut een geweldige kans voor Dilan van Bree. Na een onderschepping kreeg hij vrij baan maar lepelde net naast. Kort daarna werd een schot van Dilan van Bree vanaf de zijkant tot hoekschop verwerkt. De gasten moesten zich tot sporadische counters beperken die in de 62e minuut bijna succes opleverde maar doelman Wiebe Zinger redde prima. FC Emmen kreeg vervolgens nog mogelijkheden via Simon IJzerman die echter tot twee maal naast mikte.
FC Emmen B1: Zinger; Fokkens (41. Hoff), Poelstra, Streutker, Westebring, Elpermann (41. Bas), IJzerman, Heerkes (70. Hindriks), Slagveer, Slip (79. Stollenga), Van Bree.

FC Emmen C1-Stormvogels C1 4-1
FC Emmen C1 begon sterk aan het duel tegen de hekkensluiter uit IJmuiden. Na kansjes voor Hidde Streutker en Stephen Warmolts opende Pascal Huser na een kwartier de score, Kai Schraa was de aangever. Het restant van de eerste helft was rommelig waardoor de 1-0 ook de ruststand was. In de tweede helft drukte een warrig fluitende scheidsrechter Hooijenga een forse stempel op de wedstrijd. Zo gaf hij Emmenaar Kai Schraa een tweede gele kaart wat bepaald overdreven was. FC Emmen C1 scoorde echter vrijwel direct na die geel/rode kaart de 2-0 via een treffer van Reza Hosseini. Stormvogels sloeg binnen twee minuten terug met de aansluitingstreffer. In de slotfase moest ook een speler van de gasten er met een tweede gele kaart aan geloven en ook dat leek een onnodige actie van de leidsman uit Leeuwarden. FC Emmen maakte daarvan in de 65e en 70e minuut gebruik met goals van Harold Strating (uit een vrije trap) en Hidde Streutker na een perfect opgezette aanval.
FC Emmen C1: Eberhard; Ots, Jonkers, Strating, Westebring, Warmolts, Schraa, Streutker, Huser (60. Ypenburg), Bouws, Hosseini.

FC Emmen D1-Union D1 4-1
Een nuttige zege voor de Emmer pupillen die hiermee in puntentotaal op gelijke hoogte zijn gekomen met Union. Sander Boer was de opvallendste speler door de eerste drie treffers voor zijn rekening te nemen. Rik Graver scoorde de 4-0 voordat de ploeg uit Malden kon tegenscoren.
FC Emmen D1: Schrik (31. Koers), Arends (31. De Vos), Graver, Spaans (31. Baas), Spijodic (31. Van Dijk), Berens, Nijkamp (31. Meinderts), Heerkes, Osasso, Boer (31. Greve), Berends (31. Azarkan).