FC Emmen brengt 2-0 voorsprong niet over de streep

FC Emmen heeft in de vijfde wedstrijd onder het technisch leiderschap van Paul Krabbe in eigen huis een punt gepakt waardoor het in deze periode één op één loopt. Te weinig dus om een rol van betekenis te spelen maar Krabbe ziet het nog steeds als een voorbereiding op de eerstvolgende periode want hij is nog aan het kennismaken. ,,Ik heb vanmiddag spelers als Guus de Vries en Robbie Haemhouts voor het eerst een hele wedstrijd aan het werk kunnen zien. Maar het grote werk moet dus binnenkort beginnen. Ik hoop op een Telstar effect.” Wat dat laatste betreft kan hij zich snel meten aan de verrassende winnaar van de derde periode want komende vrijdag staat de uitwedstrijd tegen Telstar op het schema.
In vergelijking met de wedstrijd tegen BV Veendam had de Emmer trainer Sieme Zijm en Michael van der Kruis uit de basis gelaten en vervangen door Guus de Vries en Robbie Haemhouts. Dat was op zich geen verkeerde keuze want beiden toonden aan klaar te zijn voor het grotere werk. Verder maakte Jeffrey Brammer zijn debuut voor FC Emmen. De doelman was op 7 april 2006 voor het laatst in de Jupiler League opgetreden en dat was wel een beetje te merken. Onwennig voor hem en voor zijn verdedigers waardoor de eerste goal van de Deventenaren ontstond.

Marcel Pannekoek heeft de 1-0 gescoord. Scheidsrechter Wiedemeijer vindt het goed.

De wedstrijd begon op de royaal met zand bestrooide en stroeve grasmat van het Univé stadion goed voor FC Emmen. Al in de negende minuut zorgde Marcel Pannekoek namelijk voor de 1-0. Hij rondde een voorzet van Mark Bevaart af, de bal werd een beetje van richting veranderd waardoor doelman Pasveer kansloos was. Vreemd genoeg liet FC Emmen zich daarna in de verdediginmg drukken. De gasten dwongen in de eerste helft maar liefst acht hoekschoppen af wat het overwicht aardig illustreerde. In de 34e minuut was Go Ahead Eagles dichtbij de gelijkmaker via Rence van der Wal maar Jeffrey Brammer kon met een halve redding diens inzet nog tot hoekschop ombuigen. Een minuut later sloeg FC Emmen echter geheel onverwachts voor de tweede maal toe. Roy Stroeve veroverde halverwege de eigen helft de bal en zette met een crosspass Geoffrey Verweij aan het werk. De spits was de Eagles defensie te vlug af en passeerde Pasveer voor de tweede maal: 2-0. De 2-0 was een stand om te koesteren maar nog voor rust werd die voorsprong ingekort tot 2-1. Rence van der Wal profiteerde van miscommunicatie tussen Brammer en zijn verdediger.

Geoffrey Verweij zette FC Emmen op een 2-0 voorsprong.

Paul Krabbe had in de rust zijn buitenspelers Verweij en Kiran Bechan de opdracht mee gegeven zich meer te laten gelden. ,,Ze hadden alle vrijheid maar deden daar weinig mee. Ik heb ze dan ook beiden gewisseld.” FC Emmen begon wel vlotjes maar die indruk verdween al spoedig. Hoewel zich af en toe counterkansen aan dienden gingen die telkens door een gebrek aan nauwkeurigheid verloren waardoor de thuisploeg zich praktisch geen kans meer kon scheppen. Go Ahead Eagles kon de druk opvoeren en bracht uiteindelijk ook nog ex-international Marc Overmars binnen de lijnen. Zonder een overweldigende indruk te maken had Overmars wel een belangrijke rol in de totstandkoming van de 2-2. Uit zijn voorzet, een kwartier voor tijd, belandde de bal eerst op de lat. De Emmer verdediging kreeg de bal niet uit de gevarenzone waarna Jeffrey Vlug de 2-2 op zijn naam schreef. Op dat moment was duidelijk dat FC Emmen blij mocht zijn aan het duel een punt over te houden. Dat gebeurde ook maar van harte ging het niet. Jeffrey Vlug had vier minuten na zijn doelpunt de 2-3 op zijn schoen maar punterde naast. Acht minuten voor tijd kreeg Rence van der Wal nog een prima mogelijkheid maar Brammer redde deze keer met de voet.
FC Emmen – Go Ahead Eagles 2-2. 9. Pannekoek 1-0, 35. Verweij 2-0, 38. Van der Wal 2-1, 76. Vlug 2-2. Scheidsrechter: Wiedemeijer. Gele kaart: Bevaart (FC Emmen), Broers (Go Ahead Eagles). Toeschouwers: 2536.
FC Emmen: Brammer; Bevaart, Ripson, Görtz, De Vries, Schotman (80. Van der Kruis), Pannekoek, Haemhouts, Verweij (68. Zijm), Stroeve, Bechan (74. Matavz).
Go Ahead Eagles: Pasveer; Vosselman, Maruanaya, Broers, Bakkati, Türk, Kieftenbeld (69. Vlug), Zuidam, Ahahaoui, Van der Wal (90. Parnela), Colak (67. Overmars).

Robbie Haemhouts zit bij Frank Broers (3) in een armklem (Foto’s Boudewijn Benting)