FC Emmen A1 doet goede zaken

FC Emmen A1-FC Volendam A1 3-1
FC Emmen A1 deed uitstekende zaken door de Volendammers met een 3-1 nederlaag naar huis te sturen. Dat gebeurde in een spannend duel waarin vooral het fysieke aspect op de voorgrond stond en op dat punt zijn de Emmenaren nauwelijks te verslaan. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg aan de leiding toen de Volendamse goalie Vinck dacht een inzet van Steven de Blok onder controle te hebben maar hij liet zich alsnog de bal door Camiel Fidom ontfutselen. Twee minuten later had het 2-0 kunnen staan maar de vrije trap van Mike Koenders belandde op de lat. FC Volendam kwam in de 31e minuut op gelijke hoogte maar drie minuten voor de pauze zette Steven de Blok uit een vrije trap ineens FC Emmen wederom aan de leiding. In de tweede helft sloeg FC Emmen in de 56e minuut een gat van twee goals met opnieuw Steven de B;lok in een belangrijke rol. Uit zijn voorzet kon Rick ten Voorde moeiteloos intikken. In de slotfase kregen de Volendammers nog een aantal redelijke mogelijkheden maar doelman Pascual Koops en zijn verdedigers hielden stand. Steven de Blok had acht minuten voor tijd nog de 4-1 op de schoen toen hij alleen op de doelman af ging maar kon hem passeren.
FC Emmen miste in dit duel een handvol spelers: Danny Kiekebelt was geschorst, Lorenzo Kranenburg ontbrak wegens droevige omstandigheden terwijl Wouter van Aanholt, Sietze Glazenburg en Corbin Kuilder geblesseerd zijn.
FC Emmen A1; Koops; Van der Ham, Schijff, Van den Berg, Koenders, Beeksma, Van der Kooij (81. Baas), Bal, Fidom (84. Kazantzis), De Blok, Ten Voorde.

Camiel Fidom (midden) heeft gescoord.

Rick ten Voorde (voorgrond) heeft voor de 3-1 gezorgd.

FC Volendam B1-FC Emmen B1 3-0
,,Een tikkeltje geflatteerd maar wel verdiend”, typeerde coach Hans Kamphuis de 3-0 nederlaag van zijn ploeg. In de beginfase had hij overigens wel hoop op een goed resultaat. In de derde minuut miste Luciano Slagveer voor een bijna leeg doel en een minuut later schoot Simon IJzerman op de staander. FC Volendam nam echter weldra het initiatief over en kwam in de 23e minuut op voorsprong. In de tweede helft waren de fysiek sterkere Volendammers de baas op het kunstgras. Dat resulteerde in de 65e en 70e minuut in twee verdere goals. FC Emmen moest zich beperken tot het geven van lange ballen waarmee nauwelijks gevaar kon worden gesticht.
FC Emmen B1: Zinger; Westebring, Poelstra, Fokkens, Stolleng (23. Elperman), Van Bree, Heerkes (70. Baas), IJzerman, Slagveer, Streutker, Slip (70. Hindriks).

Go Ahead Eagles C1-FC Emmen C1 2-3
FC Emmen C1 verkleinde door de 3-2 winst de achterstand op nummer negen Go Ahead Eagles tot een punt. Een prima zege dus waarvoor in de eerste twintig minuten de basis werd gelegd. FC Emmen liep via goals in de 10e, 15e en 20e minuut uit naar 0-3. De goals werden achtereenvolgens gescoord door Danny Bouws, Reza Hosseini en Kai Schraa. Op slag van rust scoorde de thuisploeg nog tegen. De tweede helft was optisch gezien voor Go Ahead Eagles maar dat was een bewuste keuze. De Emmenaren lieten het initiatief aan de thuisclub om de kostbare drie punten mee naar huis te kunnen nemen. Dat plannetje slaagde ondanks dat Go Ahead Eagles kort voor tijd nog tot 2-3 verkleinde.
FC Emmen C1: Eberhard; Ots, Jonkers, Strating, Westebring (60. Ypenburg), Streutker, Warmolts, Bouws, Schraa (25. Rasevic), Huser, Hosseini.

Emmen AV D1-FC Emmen D1 0-1
0-1 Joe Osasso.

Er was veel belangstelling voor de Emmer derby.