Terug naar overzicht Terug

Robbie Haemhouts en Guus de Vries in selectie


FC Emmen hoopt in de thuiswedstrijd tegen het ongenaakbare VVV-Venlo op een bevestiging van het vermoeden dat het op de goede weg zit. Dat dit geen eenvoudige opgave zal zijn is iedereen wel duidelijk. De Noordlimburgers hebben een reeks van tien gewonnen wedstrijden opgebouwd en zijn daarnaast sinds dertien wedstrijden niet meer verslagen. De enige nederlaag dateert van de tweede speeldag toen VVV-Venlo met 2-0 bij Cambuur onderuit ging. FC Emmen trainer Paul Krabbe zijn deze feiten uiteraard ook bekend. ,,VVV-Venlo is de ploeg in vorm. Het heeft niet alleen een goed basiselftal maar ook een geweldige bankbezetting. Hun stijl is direct proberen druk te zetten met doorschuivende mensen. Individueel ook sterke spelers als Honda en Ruben Schaken. Laatstgenoemde was altijd een pure rechterspits maar duikt nu vanuit alle richtingen op.””
Krabbe is echter niet van zins veel consessies aan de eigen stijl te doen. ,,We gaan proberen ons eigen spel te spelen. Ik krijg ook een steeds beter gevoel gezien de manier waarop door de spelers wordt gewerkt.” 
De terugkeer van Robbie Haemhouts en Guus de Vries, die beiden dit seizoen nog geen minuut in de hoofdmacht hebben gespeeld, is een bonus voor FC Emmen. Daarnaast zijn Callum Little en Jannes Wolters ook aardig bezig en gaat Little zelfs de komende week weer de groepstraining volgen. Bij doelman Thomas Villadsen is het gips verwijderd maar zijn terugkeer staat voor na de winterstop gepland.
Een tegenvaller is dat Morten Friis gisteren een schoonmaakoperatie aan een enkel heeft ondergaan. Hij zal vermoedelijk ook eerst weer na de winterstop beschikbaar zijn. Tim Matavz speelt zaterdagavond eveneens niet wegens een enkelblessure maar dat lijkt korte termijn werk. Verder heeft Kevin Görtz wegens opspelende hamstrings amper getraind en achter zijn inzetbaarheid staat een vraagteken.
Wat de statistieken betreft heeft FC Emmen de laatste vier thuiswedstrijden tegen VVV-Venlo achter elkaar verloren. De ploegen ontmoeten elkaar zaterdagavond voor de zeventiende keer op de Meerdijk, van de zestiende voorgaande duels won FC Emmen er 8, VVV-Venlo 5 en 3 partijen eindgden in een remise. In Venlo lagen de verhoudingen precies andersom met VVV 8 maal tot winst, FC Emmen 5 keer plus 3 gelijke spelen.