FC Emmen moet buigen voor beter VVV-Venlo

Misschien dat er in de hoofden van de Emmenaren de gedachte aan een stuntje speelde, het wedstrijdverloop wees daar eigenlijk niet op. Niet dat FC Emmen teleurstelde: integendeel want de ploeg vocht voor wat het waard was. VVV-Venlo was echter gewoon te sterk en won voor de elfde keer op rij. Het was overigens al weer een tijdje geleden dat FC Emmen in eigen huis vier doelpunten of meer moest incasseren. De vorige keer was in het seizoen 2005/06 toen het op 24 maart 2006 vijf tegentreffers liet noteren tegen FC Dordrecht. Trainer was destijds overigens Jan van Dijk.

VVV-Venlo trok vanaf het eerste fluitsignaal ten aanval en FC Emmen stond met de rug tegen de muur. Er waren kansen voor Keisuke Honda en Ken Leemans maar het was FC Emmen dat het eerst scoorde. Dat was een tikkeltje tegen de verhouding in maar de treffer van Roy Stroeve, door Mark Bevaart de diepte ingestuurd, was er niet minder mooi om. Zes minuten duurde de voorsprong voor de nummer achttien van de ranglijst want in de 24e en 25e minuut werd doelman Sander Danes twee keer gepasseerd door kopballen van spits Sandro Calabro die beide malen Michael van der Kruis te vlug af was. De eerste uit een hoekschop van rechts en de tweede uit een prachtige voorzet van Honda vanuit de linkerhoek. FC Emmen leek opgerold te gaan worden maar krabbelde toch weer overeind. Vijf minuten voor de thee kwam dan het moment voor Geoffrey Verweij. Een prima aanval opgezet door Sieme Zijm mondde uit in een voorzet van Mark Bevaart die Verweij met het hoofd in de 2-2 omtoverde. ,,Die ruststand gaf de verhouding niet weer”, volgens VVV-trainer Jan van Dijk. ,,We hebben goed gespeeld en veel tempo gemaakt, alleen die 2-2 stand was teleurstellend.”
FC Emmen had in de eerste helft de tegenstander te veel laten komen waardoor het zelf amper meer aan voetballen toe kwam. Alleen het uitbuiten van de kansen was bijna perfect. In de tweede helft was er echter sprake van een zeker evenwicht met aanvankelijk de beste mogelijkheden voor de thuisclub. Roy Stroeve schoot vanuit de draai in maar doelman Wintjes was alert. Kort daarop liet Geoffrey Verweij een prima voorzet los waar Kiran Bechan net niet bij kon. Tien minuten na de hervatting luidde scheidsrechter Mario Diks echter de ondergang van de thuisploeg in. Hij zag in een ingreep van Mark Bevaart ten opzichte van Samir El Gaaouri een strafschop wat een te zware sanctie leek. Sandro Calabro benutte de kans vanaf elf meter en maakte daardoor zijn derde goal van de avond.
FC Emmen toonde echter wederom veerkracht en dwong snel twee hoekschoppen af. In de 59e minuut kreeg Roy Stroeve een prima mogelijkheid op de 3-3 maar moest zijn meerdere in doelman Danny Wintjes erkennen. Het was de laatste kans voor de Emmenaren op een beter resultaat ondanks dat trainer Paul Krabbe al zijn wisselmogelijkheden benutte. Waaronder het inbrengen van Robbie Haemhouts die voor het eerst in deze competitie kon worden ingezet. Elf minuten voor het einde liep VVV-Venlo zelfs nog uit naar 2-4 toen Leemans, niet gehinderd door Marcel Pannekoek, koppend uit een vrije bal de defensie van FC Emmen voor de derde maal in de lucht klopte.
Paul Krabbe hield na afloop een lofrede op VVV-Venlo. ,,VVV is op dit moment een maatje te groot. In de eerste helft hadden we er de handen vol aan en konden alleen maar reactievoetbal laten zien. Ik durf zelfs te zeggen dat dit VVV beter is dan de ploeg die het vorige seizoen in de eredivisie speelde.”
FC Emmen – VVV-Venlo 2-4. 18. Stroeve, 24. Calabro 1-1, 25. Calabro 1-2, 40. Verweij 2-2, 55. Calabro (strafschop) 2-3, 79. Leemans 2-4. Scheidsrechter: Diks. Gele kaart: Bechan, Bevaart, Verweij (FC Emmen), Calabro (VVV-Venlo). Toeschouwers: 3018.
FC Emmen: Danes; Bevaart, Van der Kruis, Valgaeren, Görtz, Zijm (68. Krohne), Pannekoek, Ripson (84. Haemhouts), Verweij (84. Schotman), Stroeve, Bechan.
VVV-Venlo: Wintjes; Fleuren, Van Kouwen, De Regt, Mampuya, Verbeek (60. Van Dessel), Honda, Leemans, El Gaaouri (83. Kantelberg), Calabro, Schaken (86. Ofrany).

Roy Stroeve zet FC Emmen op 1-0.

Geoffrey Verweij (geheel rechts) krijgt de felicitaties na de 2-2. (Foto”s Boudewijn Benting).

Mark Bevaart leverde de voorzet bij de 2- van Geoffrey Verweij.

Kiran Bechan (23) komt te laat, doelman Danny Wintjes heeft zich over de bal ontfermd.

Joos Valgaeren heeft hier veel steun aan twee VVV-spelers (Foto’s FC Emmen Media).