FC Emmen A-jeugd weer in dubbele cijfers

FC Emmen A1-ACV A1 11-3
De Emmer A-junioren blijven hoge uitslagen scoren, deze keer werd het Asser ACV met een 11-3 zege naar huis gestuurd na een 5-2 ruststand. Opvallendste speler bij de thuisploeg was Matthijs Hensens die een half dozijn treffers scoorde en bij drie anderen de assist gaf. ACV gaf zeker in de eerste helft goed partij zodat kort voor de rust de stand nog slechts 4-2 was met doelpunten van Justin Mulder, Dave Padding en twee maal Lars Baas. ACV scoorde bij 2-0 en 4-1 tegen waarbij de Emmer defensie wat steekjes liet vallen. Matthijs Hensens zorgde met een enorme poeier voor de 5-2 ruststand na aangeven van Justin Mulder. Ook na de pauze klikte het goed tussen Hensens en Mulder, het duo was verantwoordelijk voor de zesde tot en met de negende goal met drie maal Hensens en een keer Mulder als afmaker. Matthijs Hensens tilde vervolgens met een velddoelpunt en een benutte strafschop de eindstand naar 11-3 met een derde Asser doelpunt na de 10-2.
FC Emmen A1: Schrik: Sanafikha (52. Graver), Komduur, Smidt, Bangura, Nijkamp, Padding (78. Veenvliet), Mulder, Wolters (46. Ndayisaba), Hensens, Baas.

Roda ’46 B1-FC Emmen B1 1-1.
FC Emmen B1 begon niet goed aan de wedstrijd maar creëerde desondanks wel wat mogelijkheden. Achterin werd er echter ook wel wat weggegeven, waardoor Roda ’46 ook kansen kreeg. De wedstrijd kabbelde rustig voort, er gebeurde weinig. Na 27 minuten kwam FC Emmen B1 op voorsprong door een mooi doelpunt van Jochem Scholten, die keihard binnenschoot na niet goed wegwerken van Roda. Ondanks dit doelpunt, werd het spel niet echt beter. Na de rust werd het niet veel beter, waardoor eigenlijk de nul heilig moest zijn. Roda dacht hier anders over en na een handsbal kreeg het een strafschop toegewezen die onberispelijk werd benut. Na 67 minuten was de stand hierdoor weer gelijk en na nog enkele mogelijkheden aan beide zijden, werd dit tevens de eindstand.
FC Emmen B1: Jalving: Sliedrecht, Van Dijk (70. Fokke), Wielink, Berends (41. Van den Berg, Bijlsma, Bos (52. Luiken), Jochem Scholten, Ngendakumana, Klaver (60. Jan Scholten), Engbers.

FC Emmen C1-Emmen C1 9-1
FC Emmen C1 begon goed aan de derby. Ruben Roosken brak door over links en werd in het strafschopgebied neergehaald. De penalty werd soeverein binnen geschoten door Aron Timmerman. Het tweede doelpunt was een streep van afstand van Jordy Luchies. Het derde doelpunt kwam tot stand uit een prima pass van Emiel de Vries op Ronan Zwaagstra die goed door tikte op Thijs Dallinga. Vlak voor rust deed Emmen C1 iets terug uit een vrije bal: 3-1. Na in de rust de puntjes op de i gezet te hebben begon FC Emmen C1 ook de tweede helft prima. Uit drie assists binnen twintig minuten van Ruben Roosken brachten Thijs Dallinga, Ronan Zwaagstra en Thijs Oosting de stand op 6-1. Thijs Oosting was weer van de partij na een lange blessure en scoorde de 7-1. Daarna gaf hij een prachtige pass met veel gevoel op Ronald Gerdes die even fraai afwerkte: 8-1. Maar de koek was nog niet op en Ronan Zwaagstra scoorde met zijn tweede doelpunt de 9-1 wat tevens de eindstand was.

Beelden uit FC Emmen C1-Emmen C 1 met FC Emmen C1 in het paars.

FC Emmen D1-Cambuur D1 3-3
De eerste helft was er eentje om in te lijsten. Vanaf de eerste minuut werd fel gestreden. Dat resulteerde na anderhalve minuut in een goal van Quincy Gall op aangeven van Jerany Lie a Lien. Na acht minuten lag de 2-0 al in het doel. Na een goede pass van Andrej Alilovic kon Jerany Lie a Lien de bal langs de keeper schuiven. Daarna zakte FC Emmen iets in en koploper RVO GC Cambuur D1 werd iets sterker. Uit een vrije trap scoorden de Friezen de aansluitingstreffer: 2-1. FC Emmen liet dat niet over zich heen gaan. In de 30e minuut mocht Lars Dijk aanleggen voor een vrije trap op ongeveer dertig meter van het doel en knalde de bal op de kruising. Rowin Schuiling maakte dankbaar gebruik van de rebound: 3-1. De tweede helft begon voor FC Emmen niet goed, het maakte een kans niet af en Cambuur maakte in de tegenstoot de 3-2. Cambuur was in de tweede helft sterker dan FC Emmen en voerde de druk op. In de 54e minuut werd de 3-3 gescoord en dat werd de verdiende eindstand.
FC Emmen D1: Justin van der Werf, Björn Plaggenborg (Bas Seubers), Bjorn Klaassens, Luke Dokter (Leon Draisma), Toine Slor (Stef Jagt), Andrej Alilovic, Jerany Lie a Lien (Milan Oelen), Lars Dijk, Quincy Gall (Jeroen Welles), Rowin Schuiling, Roan Gierveld (Vince Abad)

FC Emmen D2-Heerenveen D1 3-1
De eerste twintig minuten was FC Emmen D2 heer en meester en Joey Roufs strafte in deze fase een fout in de defensie op aangeven van Boy Nijgh af. De thuisclub speelde compact en gaf niet of nauwelijks kansen weg. In de tweede helft creëerde FC Emmen veel mogelijkheden en uit een hoekschop maakte Joey Roufs er 2-0 van. Toch kwam Heerenveen onverwacht terug op 2-1 en ging er toch wat spanning op de wedstrijd te staan. Boy Nijgh maakte uit een pass van Koen IJpelaar aan alle onzekerheid een eind door één op één met de keeper de luid bejubelde 3-1 te scoren.
FC Emmen D2: Beks: Bulder, Jakobs (Meijles), Sieljes, De Roo, IJpelaar, De Jonge, Roufs, Dani Jansen (De vries), Nijgh, Mulder, (Zeqiri).

HZVV E1-Emmen E1 (FC Emmen E1) 3-9
Zonder echt goed te spelen werd het toch een hoge uitslag voor de Emmenaren. De doelpunten kwamen van: Jeremiah Ridderbusch (2x), Florian Zegiri (2x), Jort Jalving  (2x), Piet Teuben (2x) en Kas Lamberink.

Emmen E3 (FC Emmen E2)-Olyphia E1 6-5
De Emmenaren begonnen uitstekend en bouwden al na tien minuten een 5-0 voorsprong op. Achtereenvolgens waren Senna Bunt, Thom Bijkerk, Jan Doldersum, Cafer Dogan en nogmaals Jan Doldersum succesvol. Maar toen stokte het goede spel van de thuisclub en Olyphia  kwam nog voor rust terug tot 5-2. Na de pauze gingen de gasten door en het werd zelfs 5-5 maar uiteindelijk werd Thom Bijkerk de matchwinner door vijf minuten voor tijd de 6-5 te scoren.