FC Emmen 2 plaatst zich voor kampioenspoule in Heerenveen

FC Emmen 2 heeft de laatste wedstrijd van de Reservecompetitie Poule A met 0-2 gewonnen bij sc Heerenveen 2. Jafar Arias zette de ploeg van Casper Goedkoop al vroeg op 0-1. Vlak voor tijd besliste Kasper Oldenburger de wedstrijd door de 0-2 binnen te schieten.

De Drenten kwamen al vroeg in de eerste helft op voorsprong. Na een periode van lang balbezit voor FC Emmen, gaf Kjelt Engbers een afgemeten voorzet op Arias, die de bal beheerst in de verre hoek langs doelman Filip Bednarek kopte: 0-1.

Na de openingstreffer zette sc Heerenveen wat aan, maar de Friezen werden niet gevaarlijk voor het doel van Dennis Telgenkamp. Aan de andere kant kreeg Luciano Slagveer de kans om de voorsprong te vergroten, maar hij kon een voorzet van Wouter Marinus met een halve omhaal niet tot doelpunt promoveren.

In het begin van de tweede helft waren de grootste kansen opnieuw voor de Emmenaren. Het lukte Marinus en Slagveer echter niet om de marge te vergroten. In de tegenaanval kreeg Marco Rojas een goede kans op de gelijkmaker, maar Telgenkamp redde. Een paar minuten later kreeg Rojas opnieuw een grote kans, maar opnieuw stuitte hij op Telgenkamp.

Beide ploegen kregen nog kansen op een doelpunt, maar in de slotfase kon invaller Oldenburger de bal na een goede steekbal van Arias langs doelman Bednarek schuiven. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 0-2.

De winnaar van deze wedstrijd maakte goede kans om zich te plaatsen voor de kampioenspoule na de winterstop. Dat is FC Emmen 2 dus gelukt en daardoor speelt de ploeg na de winterstop tegen onder andere Feyenoord 2.

sc Heerenveen 2 – FC Emmen 2: 0-2