Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen – MVV


Vrijdag staat de derde thuiswedstrijd van het seizoen op het programma voor FC Emmen. MVV reist af naar De Oude Meerdijk, waar ruim 5500 supporters aanwezig zullen zijn om de ploeg naar de eerste thuisoverwinning van de competitie te schreeuwen.

Selectie
De seizoenstart verloopt nog niet zoals de Emmenaren hadden gehoopt met vier punten uit vijf wedstrijden. Iedere wedstrijd was de ploeg van trainer Dick Lukkien het grootste deel van de wedstrijd bovenliggend, maar dat overwicht omzetten in drie punten is andere koek.

Ook vorige week voltrok zich dat scenario, toen met 1-0 werd verloren in Helmond. Lukkien: “We speelden een wedstrijd die we eigenlijk niet konden verliezen, maar dat is ons toch gelukt. We hebben dit seizoen tot nu toe structureel te veel kansen nodig om tot een doelpunt te komen. En achterin geven we te simpel goals weg. Dat is geen goede combinatie.”

Lukkien kan vrijdag weer een beroep doen op de herstelde Rui Mendes en de Peruaanse international Miguel Araujo. Deze week kwam de werkvergunning van de centrale verdediger binnen en hij mag tegen MVV in actie komen. “Die gaat spelen, daar hoeven we niet geheimzinnig over te doen. Hij was in de eredivisie al een belangrijke speler voor ons. Hij beschikt over leiderschap en is natuurlijk een verdediger van de buitencategorie”, aldus Lukkien.

De oefenmeester kan daarentegen vanwege blessures niet beschikken over Teun Bijleveld en Lentini Caciano. Ook Jasin Assehnoun, die de afgelopen interlandperiode op pad was met de Finse nationale ploeg, is niet okselfris. Verder zijn Reda Kharchouch en Peet Bijen pas over enkele weken inzetbaar.

Tegenstander
MVV bezet momenteel de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie met negen punten uit vijf wedstrijden. De ploeg van trainer Klaas Wels begon het seizoen met een uitoverwinning bij Jong FC Utrecht (0-1). Vorige week herstelde de Maastrichtse formatie zich van de eerdere 5-0 nederlaag bij FC Volendam door met 3-0 van Telstar te winnen. Een belangrijk aandeel in deze wedstrijd was weggelegd voor Mart Remans die tweemaal het net wist te vinden. Door een doelpunt van Sven Blummel vlak voor rust, stond de 3-0 eindstand al bij het rustsignaal op het scorebord.

“MVV is een jonge ploeg, zowel centraal achterin als voorin, maar ze hebben zeker kwaliteiten. Ze hebben drie wedstrijden gewonnen met gemiddeld ongeveer 40% balbezit; punten halen door goed gegroepeerd te verdedigen”, aldus Lukkien. “Ze zullen de ruimtes voor ons heel klein maken. Het is aan ons om daar beter mee om te gaan dan tegen Helmond Sport. Al kregen we toen ook veel ‘kansen op een kans.’ De laatste of voorlaatste pass was alleen te vaak niet goed genoeg. En dat moet vrijdag beter.”

Historie         
Het is de 24ste keer dat de ploeg uit Maastricht op bezoek komt in Emmen. Eén keer kwamen beide teams elkaar tegen in de nacompetitie, de rest van de wedstrijden werden op het tweede niveau gespeeld. De onderlinge balans tussen beide teams is nagenoeg gelijk. De Emmenaren wonnen zesmaal, het werd tien keer gelijk en zeven keer ging de uitploeg er met de overwinning vandoor.

De vorige ontmoeting tussen beide ploegen in Emmen eindigde in een 2-1 overwinning voor de Drenten. Nadat Cas Peters er met twee doelpunten voor zorgde dat het bij rust al 2-0 stond, maakte Dogan Gölpek in de slotfase nog de aansluitingstreffer. De laatste nederlaag voor de Emmenaren dateert van 4 december 2015, toen MVV met 2-3 wist te winnen.

De thuiswedstrijd tegen MVV van 18 oktober 2014 zal bij sommige supporters nog vers op het netvlies staan. Door doelpunten van Jurjan Mannes, tweemaal Roland Bergkamp, Said Bakkatie en tweemaal Cas Peters zegevierde de ploeg van trainer Joop Gall met 6-0. Een resultaat waar heel Drenthe vandaag voor zal tekenen!

FC Emmen – MVV
Vrijdag 10 september, 20.00 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Van de Graaf