Zevenklapper voor Emmen tegen MVV

FC Emmen heeft met maar liefst 7-1 gewonnen van MVV. Nadat de Maastrichtenaren eerst nog op voorsprong kwamen, walsten de Emmenaren vervolgens over de bezoekers heen.

Al in de eerste minuut veerden de 5567 aanwezige supporters op voor het eerste schot van de wedstrijd. Een voorzet van Arnaud Luzayadio werd weggewerkt en viel vervolgens voor de voeten van Rui Mendes, die hersteld was van zijn blessure. Zijn poging ging helaas over.

Ook Miguel Araujo was terug in de ploeg. De Peruaanse centrale verdediger werd luid toegezongen bij ieder balcontact, het publiek was duidelijk erg blij met zijn terugkeer.

Een derde speler die weer in de basis stond, was Azzeddine Toufiqui. Vanaf de tienpositie zorgde hij na een kwartier voor het eerst voor gevaar. Met een slim hakje bracht hij Mendes in stelling, wiens schot op MVV-doelman Thijmen Nijhuis stuitte.

Maar het waren de bezoekers uit Maastricht die op voorsprong kwamen. Na een overtreding van Jeroen Veldmate was het Sven Blummel die een vrije trap vanaf ongeveer twintig meter in de kruising schoot: 0-1.

Tien minuten voor rust leek de gelijkmaker te vallen. Toufiqui draaide goed open gaf een heerlijke pass op Jeredy Hilterman. Die legde vervolgens terug op Peter van Ooijen, maar die kreeg de bal niet goed onder controle.

Een minuut later viel de gelijkmaker alsnog. Ditmaal was het Jari Vlak die met een goede pass Hilterman bereikte. Nu schoot de spits zelf en via de handen van Nijhuis ging de bal tegen de touwen: 1-1.

Kort daarna werd het ook nog 2-1. Hilterman legde de bal terug naar Mendes, die vanaf een meter of 25 prachtig raak schoot in de verre hoek.

Maar het was nog niet opgehouden met regenen – zowel water als mooie doelpunten bleven vallen. Toufiqui zag Nijhuis een beetje voor zijn goal staan en prikte de bal vanaf de linkerkant buiten het strafschopgebied met een boogje en via de onderkant van de lat binnen: 3-1.

Het blijft doelpunten regenen
Na rust gingen de Emmenaren door met waar ze mee bezig waren, namelijk scoren. Vanaf de achterlijn gaf Van Ooijen een piekfijne voorzet richting de tweede paal, waar Mendes stond om zijn tweede goal van de avond binnen te koppen: 4-1.

Even later leek ook Veldmate nog een duit in het zakje te doen. Op nagenoeg dezelfde plek als waar MVV in de eerste helft een vrije trap kreeg, kende scheidsrechter Edwin van de Graaf nu een vrije trap toe aan FC Emmen. De aanvoerder probeerde het ineens, maar doelman Nijhuis voorkwam de vijfde treffer. In de daarop volgende corner stuitte Araujo met een kopbal op de keeper.

Maar de vijfde treffer viel alsnog. Na een mooie actie leek Van Ooijen in staat te zijn Hilterman aan te spelen, maar hij koos een paar tellen later voor een magistraal lobje op Mendes, die zijn hattrick compleet maakte.

Een kwartier voor tijd werd het zelfs nog 6-1. Lorenzo Burnet bereikte Hilterman in de zestien, die nam de bal schitterend aan en zette zichzelf zo oog in oog met de doelman. Een koud kunstje voor de spits, die de avond voor Drenthe nóg mooier maakte met zijn tweede doelpunt van de avond en vijfde van het seizoen.

In het restant van de wedstrijd kreeg de ploeg van Dick Lukkien zelfs nog kansen op de zevende treffer. Van Ooijen was er heel dichtbij; zijn afstandsschot raakte de kruising, maar ging er niet in. Vlak voor het eindsignaal werd het toch nog een zevenklapper, toen de uit Ter Apel afkomstige Ben Scholte raak kopte uit een hoekschop van Van Ooijen. Vervolgens was ook Araujo nog dichtbij een treffer, maar hij kopte over uit een hoekschop. Dat zou wat geweest zijn.

De ruime overwinning betekent voor FC Emmen de eerste driepunter in eigen huis dit seizoen. De ploeg heeft nu zeven punten uit zes wedstrijden. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen NAC Breda, dat vanavond met 0-0 gelijkspeelde op bezoek bij Roda JC.

FC Emmen – MVV: 7-1
22. Blummel 0-1
36. Hilterman 1-1
42. Mendes 2-1
45. Toufiqui 3-1
49. Mendes 4-1
66. Mendes 5-1
75. Hilterman 6-1
89. Scholte 7-1

FC Emmen: Brouwer; Luzayadio (80. Van Kaam), Araujo, Veldmate, Burnet; Vlak, Bernadou (71. El Azzouzi); Mendes (80. Scholte), Toufiqui (67. Slor), Van Ooijen; Hilterman.

MVV: Nijhuis; R. Zeegers, Delferierre, Waem, Labylle (46. Essers); Kleinen (71. Kalala), Souren (81. Souren); Blummel, Alberg (71. Aziz), Remans; Ntelo (46. Lazaar).