Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen – Excelsior


Op zaterdag 9 oktober speelt FC Emmen op De Oude Meerdijk zijn vijfde thuiswedstrijd van dit seizoen. Om 18.45 uur spelen de Drenten tegen Excelsior. Eindelijk is het dan zo ver, we gaan nu eindelijk écht met z’n allen samen terug naar De Oude Meerdijk.

Selectie
De ploeg van trainer Dick Lukkien is bezig met een sterke fase in het seizoen. Er werden twaalf punten behaald in de afgelopen vier wedstrijden en dat zorgt voor blije gezichten en een goede sfeer binnen de spelersgroep, waarin niemand verzaakt. De afgelopen twee wedstrijden werd de ‘nul’ ook gehouden; het blijkt lastig scoren voor de tegenstanders.

Het enige doelpunt van vorige week, tegen Jong FC Utrecht, werd gemaakt door Miguel Araujo. De Peruaanse mandekker is er vanwege interlandverplichtingen niet bij tegen de Rotterdammers en tegen TOP Oss. “We moeten niet te veel praten over de spelers die er niet zijn, we zitten in een positie waar Emmen nu eenmaal internationals levert aan nationale teams. Dat is natuurlijk ook een compliment voor ons”, aldus Lukkien.

Verder ontbreken Peet Bijen, Reda Kharchouch, Lentini Caciano en Jeff Hardeveld.

Tegenstander
Excelsior verloor afgelopen vrijdag met ruime cijfers bij NAC Breda; de ‘Kralingers’ gingen met 4-1 onderuit. Excelsior heeft momenteel evenveel punten als FC Emmen, namelijk zestien, en staat daarmee op een vierde plek. De bezoekers behaalden tot dusver vijf overwinningen, speelden eenmaal gelijk en verloren drie keer.

Het is zaterdag ook een weerzien met een aantal oude bekenden. Michael Chacon (die eerder dit seizoen nog zijn conditie op peil hield bij onze eerste selectie), Thijs Dallinga en Reuven Niemeijer keren terug op De Oude Meerdijk. Met name Thijs Dallinga is een speler om in de gaten te houden. De spits was in negen wedstrijden al goed voor negen doelpunten en drie assists.

“Het is leuk dat Michael, Thijs en Reuven hier morgen weer terugkeren. Het zijn stuk voor stuk fijne kerels, waarmee ik met plezier heb gewerkt. Ik vind dat Excelsior geflatteerd verloor tegen NAC Breda en dat ze echt een goede ploeg hebben”, zei Lukkien.

Historie
Excelsior speelt morgen voor de 26ste keer op De Oude Meerdijk. Twaalf keren wonnen de Emmenaren, zesmaal werd het gelijk en zeven keer won de club uit Rotterdam. De statistieken zijn dus in het voordeel van de Drentse formatie.

In het seizoen 1995/1996 boekte FC Emmen de grootste overwinning op de Rotterdamse ploeg. Het werd destijds 5-1 voor Emmen. Jan de Jonge benutte een strafschop, Tony Alberda scoorde een hattrick en Michel van Oostrum scoorde één keer. De huidige trainer van Excelsior, Marinus Dijkhuizen, stond destijds in de spits bij de Rotterdammers maar wist niet te scoren. Overigens speelde Dijkhuizen in het seizoen 2001/2002 nog drie duels voor FC Emmen, waarin hij één keer scoorde.

Excelsior wist de laatste ontmoeting in Emmen te winnen. Het scoorde in 89ste minuut de 1-2 door een doelpunt van Ryan Koolwijk. De laatste thuisoverwinning vond plaats op 30 augustus 2013. Het werd toen 1-0 door een doelpunt van Roland Bergkamp. In totaal is FC Emmen nu drie onderlinge duels op rij ongeslagen tegen Excelsior in de eerste divisie (één gelijkspel, twee overwinningen).

Samen terug!
Voor het eerst sinds 7 maart 2020 kunnen ook supporters die geen seizoenkaart hebben eindelijk weer een ticket kopen voor een competitieduel van FC Emmen. Er zijn nog slechts enkele tickets beschikbaar via www.fcemmen.nl/tickets.

Lukkien: “Het is prachtig dat het stadion eindelijk weer helemaal vol mag. Ook in de periode dat het niet helemaal vol mocht was het altijd al een kolkende massa. Morgen verwacht ik dan ook een heerlijke sfeer.”

FC Emmen – Excelsior
Zaterdag 9 oktober, 18.45 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Gerrets