Emmer jeugd scoort er lustig op los

Spartaan ’20 JO19-FC Emmen JO19 1-2
Het oudste jeugdteam van FC Emmen had er de laatste jaren een gewoonte van gemaakt de competitie opening te verliezen. Daarmee werd nu echter gebroken door in Rotterdam met 2-1 van Spartaan ’20 te winnen.

Het was een moeizame driepunter tegen een goede tegenstander, maar de winst voor de Emmenaren was toch verdiend op basis van een goede tweede helft. Nadat Jordy Luchies en Bjorn Plaggenborg in de beginfase hadden gemist, opende Lars Dijk de score. Luciano Carty en Bjorn Plaggenborg waren bij de voorbereiding betrokken. Vier minuten later trok de thuisclub de stand gelijk met een wonderschone treffer. Tot aan de rust moest doelman Brian Haak nog een keertje redden en mikte Bjorn Plaggenborg aan de andere zijde over. Was er in de eerste helft sprake van evenwicht, na de thee was FC Emmen toch de betere ploeg. Luciano Carty schoot op de paal, Joris Adams stuitte op de doelman en dat deed Lentini Caciano eveneens. In de 33e minuut pakte FC Emmen echter de winst. Luciano Carty en Bjorn Plaggenborg bereidden de treffer voor die op naam kwam van Jeroen Welles: 1-2.
FC Emmen JO19: Haak; Van Leeuwen, Luchies, Dijk, Klaassens, Bolk, Plaggenborg, Carty, Welles, Adams, Caciano.

FC Emmen JO17-DZOH JO17 (2) 15-0
FC Emmen onder 17 won moeiteloos de bekergroep door ook de derde wedstrijd te winnen. Het tweede onder 17 team van DZOH werd met 15-0 opgerold. Na een helft spelen stond het al 7-0 door treffers van Edgar Meijles 2, Florian Zequiri 2, Djairo Fik 1, Tyrell Strik 1 en Stefan Kuik 1. Na rust voegde FC Emmen nog acht goals aan het totaal toe. Jamai Kriekjes scoorde in de tweede helft 4 maal. Stefan Kuik 2, Djairo Fik 1 en Nigel Teterissa 1 scoorden de andere goals.

FC Emmen JO15(1)-Germanicus/CSVC JO15 14-0
De onder 15 jeugd van FC Emmen werd moeiteloos winnaar van de bekergroep. De Coevorder combinatie Germanicus/CSVC werd met 14-0 opgerold. Mats Kartoidjojo werd topscorer met vijf treffers. De Emmenaren werden ongeslagen poulewinnaar met de doelcijfers 36 voor en eentje tegen.
Scoreverloop: 9. Hank Bosch 1-0, 16. Jan Doldersum 2-0, 34. Jan Doldersum 3-0, 39. Mats Kartoidjojo 4-0, 42. Jan Doldersum 5-0, 49. Dardan Sehi 6-0, 52. Mats Kartoidjojo 7-0, 54. Mats Kartoidjojo 8-0, 59. Stijn Scholtens 9-0, 60. Milan Arends 10-0, 62. Mats Kartoidjojo 11-0, 64. Milan Arends 12-0, 66. Mats Kartoidjojo 13-0, 69. Jesper Mosselaar 14-0.

Emmen JO15(1)-FC Emmen JO15(2) 2-4
FC Emmen onder 14 won de derde wedstrijd in de bekerpoule met 2-4 van vv Emmen JO15-1. De onder 14 kwam na acht minuten op voorsprong door een benutte strafschop van Mike Kriekjes. Diezelfde Kriekjes scoorde na 23 minuten nogmaals, echter maakte vv Emmen tussendoor de gelijkmaker en scoorde het voor rust opnieuw. Beide keren wist vv Emmen te profiteren van slordigheden bij de proftak. Na rust was het Taron Ruigrok die de FC wederom op voorsprong bracht. Een minuut later maakte Yvarion Gorissen de 2-4.

FC Emmen JO13(1)-SC Cambuur JO13(1) 0-7
Een slechte start van de competitie van het onder 13 team van FC Emmen. Op de tweede speeldag leed het ook de tweede nederlaag. Nu werd thuis met liefst 0-7 van SC Cambuur verloren. De Friezen scoorden voor rust in de 8e, 13e en 17e minuut. Na de pauze stokte het een beetje bij de gasten maar liepen in de slotfase toch gemakkelijk weg bij de Emmenaren.

FC Emmen JO13(2)-Raptim JO13(1) 5-3
In de laatste poulewedstrijd voor de beker begon FC Emmen te afwachtend. De gasten profiteerden daarvan door een 0-2 voorsprong te nemen na 19 minuten spelen. FC Emmen werd vervolgens wakker en scoorde terug via Mats Bosma in de 22e minuut. Maar de Coevordenaren sloegen weer terug via een kopgoal uit een hoekschop waardoor de ruststand op 1-3 stond. In de tweede helft stroopte FC Emmen de mouwen op en daverde over Raptim heen. Mike Rutgers verkleinde in de 2e minuut de achterstand tot 2-3 middels een vrije trap van buiten de 16 meter. In de 4e minuut werd Amadou Doumbouya onder uit gehaald wat een penalty tot gevolg had. Deze werd feilloos ingeschoten door Mike Rutgers: 3-3. Guus Lutjeboer kreeg kort daarna de bal aangespeeld net iets buiten de 16 meter en zette met een prachtig schot zijn ploeg op voorsprong. Amadou Doumbouya zette vervolgens in de 26ste minuut de 5-3 eindstand op het scorebord. De Emmenaren eindigden hierdoor op de tweede plaats in de groep achter winnaar DZOH.

Musselkanaal JO12-1 – FC Emmen O11 0-9

FC Emmen JO10(1)-Musselkanaal JO11(1) 24-0

DZOH JO11(1)-FC Emmen JO10(2) 3-3 (beker)
De derde bekerwedstrijd alweer, ditmaal tegen competitiegenoot DZOH. Een mooie graadmeter dus. In het eerste gedeelte waren er van FC Emmen kant diverse kansen met leuk combinatiespel, echter wilde de bal er niet in. DZOH kwam op voorsprong door een goed schot van afstand. Ook in het tweede gedeelte van de eerste helft speelde FC Emmen prima voetbal en kwam het via Sim ter Heide en Amelon Solomon op een 1-2 voorsprong. In het eerste gedeelte van de tweede helft kwam FC Emmen via Naut Stokhof zelfs op een 1-3 voorsprong. Op dat moment een verdiende tussenstand. In het laatste gedeelte van de tweede helft vergat FC Emmen door te drukken en werd het slordig en was de omschakeling minder. Daar profiteerde DZOH twee keer dankbaar van en zo stond aan het einde van de wedstrijd een 3-3 gelijkspel op het scorebord. Een prima wedstrijd van FC Emmen kant met goede momenten en ontwikkelingen. Volgende week start FC Emmen de competitie thuis tegen Raptim.