Corners nekken FC Emmen in Utrecht

FC Emmen is er niet in geslaagd om punten mee te nemen uit Stadion Galgenwaard. Er werd met 3-1 verloren van FC Utrecht. Voetballend lieten de Drenten bij vlagen goed spel zien, maar de Utrechtse corners waren hen te machtig.

Dick Lukkien had een aantal wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de vorige wedstrijd. Zo speelde nieuweling Michaël Heylen achterin in plaats van Keziah Veendorp, verving Tom Hiariej de niet volledig fitte Filip Ugrinic en stond Luciano Slagveer aan de linkerkant geposteerd.

Na een rustige maar slordige openingsfase kregen de Emmenaren na een klein kwartier de wedstrijd in handen. Via Sergio Peña en Nikolai Laursen braken ze door op de rechterkant, waarna Slagveer voor een bijna leeg doel het met een halve omhaal probeerde. Hij mistte echter de bal en daardoor bleef de brilstand op het bord staan.

Een kwartier later kreeg FC Emmen opnieuw een enorme kans op de openingstreffer. Ook nu kwam de bal voor vanaf de rechterkant. Michael de Leeuw, die als spits fungeerde, won het kopduel op de vijf meter maar raakte de binnenkant van de paal.

De Drenten bleven op zoek gaan naar de 0-1, maar de treffer viel aan de andere kant. FC Utrecht kwam na het eerste half uur wat vaker van de eigen helft af en probeerde met name uit corners gevaar te stichten.

In de 38ste minuut waren de Domstedelingen daarin succesvol. Adrián Dalmau kopte richting de verre hoek raak uit een hoekschop.

Vlak voor rust kreeg De Leeuw nog de kans om de score gelijk te trekken na goed werk van onder andere Jan-Niklas Beste en Peña, maar doelman Maarten Paes bracht redding.

Opnieuw een tegentreffer uit een corner

Na rust kreeg FC Emmen al snel een kans op de gelijkmaker. Peña bleef sterk aan de bal en zette De Leeuw alleen voor de keeper met een slimme steekpass, maar de keeper kwam als winnaar uit de strijd.

Aan de andere kant was het wederom raak uit een hoekschop. Vlakbij het doel won Gyrano Kerk het kopduel en hij knikte de bal onder Dennis Telgenkamp door: 2-0.

Die score bleef niet lang op het bord staan, want vier minuten later sloeg FC Emmen toe. Na een slim balletje van Laursen kwam De Leeuw opnieuw alleen voor doelman Paes te staan en ditmaal schoot de aanvoerder raak: 2-1.

De wedstrijd was volledig opengebroken. Meteen na de Drentse aansluitingstreffer werd Utrecht weer een aantal keer gevaarlijk. Gelukkig zat er telkens nog een Drents been tussen om een doelpunt te voorkomen.

Na het debuut van jeugdproduct Ruben Roosken, die Slagveer afloste aan de linkerkant, kreeg FC Emmen nog een aantal mogelijkheden om alsnog een punt mee te nemen naar Drenthe. Zo kwam invaller Ugrinic in het strafschopgebied gevaarlijk aan de bal maar kon niet uithalen. Aan de andere werd de thuisploeg gevaarlijk via Bart Ramselaar en Sander van der Streek.

De ploeg van Lukkien ging in de slotfase nog vol voor de gelijkmaker en was daar dichtbij via een voetzoeker van Peña uit een vrije trap. In de counter sloeg FC Utrecht een derde keer toe met Jean-Christophe Bahebeck als eindstation. Hij bracht de score op 3-1.

Volgende week speelt FC Emmen op zondag om 14.30 uur in een uitverkocht stadion De Oude Meerdijk tegen Feyenoord. Het #HIERKOMIKWEG-plein is vanaf 12.30 uur geopend met activiteiten voor jong en oud!

FC Utrecht – FC Emmen: 3-1
38. Dalmau 1-0