Terug naar overzicht Terug

Dick Lukkien: “Voetballend waren we gelijkwaardig”


Dick Lukkien was na de wedstrijd teleurgesteld in het resultaat, maar zag net als in de vorige wedstrijden wel dat zijn ploeg over het algemeen goed spel op de mat legde.


Zeker in de eerste helft kreeg zijn ploeg meerdere kansen op de openingstreffer, maar was het FC Utrecht dat uit een corner scoorde. Lukkien: “Kijk je naar de kansen uit voetballende situaties, dan waren we vandaag minimaal gelijkwaardig. Vier of vijf goede kansen creëren tegen Utrecht, een goede tegenstander, daar kun je onmogelijk niet tevreden over zijn.”

Verdedigend ging er echter wel het een en ander mis, weet ook de trainer: “Maar kijk je naar de manier waarop we de doelpunten tegen krijgen, dat mag niet gebeuren. Een goal uit een corner mag in mijn optiek sowieso nooit gebeuren. En daardoor verliezen we vandaag wel de wedstrijd.”

“We hebben een aardige wedstrijd gespeeld, maar wel met 3-1 verloren,” concludeert Lukkien. “Het levert dus niks op. We doen dit seizoen iedere keer aardig mee, maar het levert tot nu toe veel te weinig punten op. Daardoor zitten we nu in de situatie dat we naar beneden moeten kijken, met drie punten uit zes wedstrijden. Maar we moeten wel onthouden dat we in de Galgenwaard een prima wedstrijd hebben gespeeld. Naar die aanknopingspunten moeten we blijven kijken.”