Emmer jeugd is Zwolse jeugd de baas

FC Emmen A1 – FC Zwolle A1 5-2
FC Emmen A1 is de tweede periode gestart met een daverende 5-2 zege op FC Zwolle A1. Zo gemakkelijk als de uitslag wellicht doet vermoeden was het echter niet. De thuisclub begon namelijk ontstellend zwak. Na zes minuten spelen had FC Zwolle al twee maal geprofiteerd van het slappe verdedigen van de Emmenaren met Paulino Kifeta en Aran Nijboer als de doelpuntenmakers. FC Emmen moest aldus met een inhaalrace beginnen  en dat ging de ploeg goed af hoewel het al na ruim een kwartier aanvoerder Jordy Beeksma met een blessure verloor. Kort daarvoor had Rick ten Voorde de achterstand tot 1-2 verkleind en in de 25e minuut zorgde Lars van den Berg met een kopballetje uit een hoekschop voor de gelijkmaker. In de tweede helft trok de voor Beeksma ingevallen Wouter van Aanholt de hoofdrol naar zich toe. In de 64e minuut zette hij FC Emmen op een 3-2 voorsprong, leverde in de 70e minuut de assist bij de 4-2 van Danny Kiekebelt en nam zelf weer de 5-2 voor zijn rekening. Wouter van Aanholt haalde het einde van de wedstrijd echter niet want hij moest zich op zijn beurt geblesseerd laten vervangen. Scheidsrechter Dijkstra kon er maar niet genoeg van krijgen en trok zo’n tien minuten extra tijd bij maar in de stand kwam geen verandering meer.
FC Emmen A1: Pascual Koops; Van der Ham, Schijff, Van den Berg (54. Kazantzis), Koenders, Beeksma (16. Van Aanholt, 84. Van der Kooij), Kiekebelt (70. Kranenburg), Bal, en Voorde, De Blok, Fidom.

Camiel Fidom (11) op de rug van een Zwollenaar.

Danny Kiekebelt denkt hier recht op een strafschop te hebben maar zou geel krijgen.

Wouter van Aanholt legt aan voor de 3-2.

Danny Kiekebelt schiet hier de 4-2 binnen.

FC Zwolle B1-FC Emmen B1 3-5
Een nuttige overwinning voor de Emmer B-junioren die daarmee ruim afstand van de gevaarlijke zone hebben genomen. Na een weinig inspirerend begin nam FC Emmen in de 13e minuut de leiding via een vrije trap van Menno Heerkes. Het sterker wordende FC Emmen kwam drie minuten later op 0-2 toen Roan Poelstra uit een rebound scoorde. Een aantrekkelijke stand dus maar de ploegen ging toch nog met 1-2 rusten na een onzekerheidje bij de Emmer doelman. In de tweede helft vielen maar liefst vijf doelpunten die allen in de laatste twintig minuten werden gescoord. Luciano Slagveer zorgde met een wonderschone treffer in de 63e minuut voor 1-3 maar FC Zwolle vocht terug tot 2-3. Simon IJzerman vergrootte de marge weer tot twee treffers door in de 71e minuut een Emmer aanval die in eerste instantie op de lat leek te eindigen af te ronden: 2-4. De thuisclub wist echter niet van opgeven en verkleinde kort daarna tot 3-4. Invaller Ayhan Bas tenslotte zorgde een minuut voor tijd voor opluchting door 3-5 te laten aantekenen.
FC Emmen B1: Zinger; Westebring, Poelstra, Fokkens (77. Bas), Stollenga, Heerkes, IJzerman, Van Bree, Slagveer, Streutker, Slip (62. Elperman).

FC Emmen C1-AZ C1 3-4
Een ietwat sneue nederlaag voor de Emmenaren die lang uitzicht op een puntje hadden. Een stroeve start zorgde in de vijfde minuut snel voor een 0-1 achterstand. Kai Schraa zag kort daarop een mogelijkheid op de gelijkmaker in de handen van de Alkmaarder doelman eindigen. Het was een van de laatste handelingen van de Emmer spits die zich al na tien minuten spelen moest laten vervangen. Na een mogelijkheid voor Harold Strating die wederom door de Alkmaarder sluitpost te niet werd gedaan viel het tweede doelpunt van het duel ook in het voordeel van de bezoekers. FC Emmen kwam nog voor rust tot 1-2 terug nadat Danny Bouws uit een strafschop, toegekend na een overtreding op Stephen Warmolts, raak schoot. In de tweede helft was het meestal een gelijkopgaande wedstrijd en de 2-2 van FC Emmen via Danny Bouws was dan ook niet onlogisch. AZ trok vervolgens het duel naar zich toe met twee treffers. Kort voor tijd bracht Stephen Warmolts uit een strafschop na een overtreding op Danny Bouws de eindstand op 3-4.
FC Emmen C1: Kortman; Rijkens, Jonkers, Strating, Westebring, Warmolts, Schraa (10. Meijer, 40. Rasevic), Streutker, Huser, Bouws, Hosseini.

Stephen Warmolts (met aanvoerdersband) in duel met een AZ verdediger.

FC Zwolle D1-FC Emmen D1 2-3
FC Emmen had tot deze wedstrijd slechts een keer gewonnen en de Zwollenaren hadden maar liefst tien punten meer. De 3-2 zege voor de Emmenaren was daarom verrassend maar niet minder welkom. Tom Heerkes bracht FC Emmen op voorsprong na voorbereidend werk van Bjorn Berends. De thuisclub kwam op gelijke hoogte maar Sander Boer zorgde met een stiftje over de keeper voor de 1-2 ruststand. Na de 1-3 van Hamza Azarkan in de 38e minuut leek FC Emmen op rozen te zitten maar een minuut later viel de 2-3 voor de Zwollenaren. Het was daarna billenknijpen voor de bezoekers die in de slotfase behoorlijk onder druk kwamen te staan. Met schoten op paal en lat was FC Zwolle dicht bij een beter resultaat maar FC Emmen bleef in deze fase fortuinlijk overeind.
FC Emmen D1: Schrik (31. Koers); Arends, Graver, De Vos, Spijodic (31. Van Dijk), Spaans (31. Meinderts), Osassio (31. Azarkan), Nijkamp (31. Baas), Boer, Heerkes (31. Greve), Berends.