Emmen verliest eerste oefenduel

FC Emmen heeft haar eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen verloren van SC Cambuur. Op een snikheet veld werd het 2-5 voor de bezoekers op De Oude Meerdijk.

Er gebeurde veel in de openingsfase. Binnen vijf minuten schoot Robert Mühren op aangeven van oud-Emmenaar Issa Kallon de 0-1 binnen. Een minuut later kon Calvin Mac-Intosch uit een corner vrij de 0-2 inkoppen, maar hij raakte de bal volledig verkeerd. Even later was rechtsbuiten Sekou Sidibe, overgekomen van PSV, dichtbij de Drentse gelijkmaker.

Toen volgde een aderlating; Sergio Peña moest geblesseerd naar de kant. Ben Scholte was zijn vervanger en met hem in de ploeg was Anco Jansen vlak voor de drinkpauze dichtbij de gelijkmaker, na een mooie combinatie met Caner Cavlan.

Na de drinkpauze scoorde Cambuur opnieuw. Stefan van der Lei zat mis bij een voorzet, waardoor Mühren simpel zijn tweede van de avond kon binnenschieten. Vlak voor rust werd het nog bijna 0-3, maar Robin Maulun kwam net tekort om een lage voorzet af te ronden.

Twee nieuwe ploegen

Met twee bijna volledig andere ploegen stuurden de trainers hun ploegen na rust uit de kleedkamer. Bij de Emmenaren betekende dit het debuut van jeugdspelers Aron Timmerman (centraal achterin) en Bas Aalderink (op tien).

FC Emmen kwam een kleine tien minuten na rust terug in de wedstrijd, toen Nikolai Laursen op schitterende wijze een vrije trap vanaf rechts in de kruising krulde. Even later was het ook bijna 2-2, maar Hilal Ben Moussa stuitte na een goede combinatie met Marko Kolar op Cambuur-doelman Sonny Stevens. De Emmenaren kregen amper twee minuten later weer een kans op de gelijkmaker via een vrije trap, maar ditmaal stuitte Laursen op de doelman.

De volgende treffer viel echter aan de andere kant, vlak voor de drinkpauze van het tweede bedrijf. Vanuit de draai wist Giovanni Korte met een lage inzet het net te vinden: 1-3. Datzelfde deed Mart Dijkstra, die profiteerde van geklungel achterin bij de Emmenaren en zo de 1-4 maakte.

Een minuut later was Kolar dichtbij de 2-4, maar was het wederom raak in het andere doel. Korte nam de bal goed aan, legde klaar en schoot hard binnen via de onderkant van de lat. Twee minuten later deed opnieuw Laursen wat terug, door een diepe bal goed aan te nemen en de bal over de doelman te wippen: 2-5. Het bleek het laatste wapenfeit van de avond.

De tweede oefenwedstrijd van de Emmenaren staat gepland voor komende dinsdag, dan komt FC Groningen op bezoek. De ticketverkoop is momenteel alleen geopend voor seizoenkaarthouders.

FC Emmen – SC Cambuur: 2-5