Emmen speelt gelijk in oefenduel tegen Cambuur

Dinsdagmiddag speelde FC Emmen een oefenwedstrijd op De Oude Meerdijk tegen SC Cambuur. Het duel eindigde in 1-1.

Na een kwartier kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. De eerste echte kans was via Milan Smit gelijk raak. Felix Mambimbi kwam naar binnen en gaf de bal voor op de negentienjarige spits, die hem achter doelman Mickey van der Hart schoot. Even later kreeg Metehan Güçlü de eerste kans voor FC Emmen. Na een goede voorzet van Arnaud Luzayadio kon Robbin Ruiter zijn inzet net keren. Na een halfuur moest Güçlü met pijntjes naar de kant en voor hem kwam Gonzalo Sánchez in de ploeg. Vlak voor rust kreeg Azzeddine Toufiqui nog een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet ging net naast.

Een kleine tien minuten na rust kreeg Michael Breij een rode kaart. Hij tikte de doorgebroken Jasin Assehnoun van achteren aan en moest het veld verlaten. Cambuur speelde wel door met een volledig elftal om de wedstrijd gelijkwaardig te houden. Vincent Pichel kwam in de ploeg waardoor het weer elf tegen elf werd. In de slotfase kreeg Ben Scholte oog in oog met Ruiter een goede kans op de gelijkmaker, maar de keeper wist redding te brengen. Twee minuten later was het wél raak: de ingevallen Remi van Ekeris kreeg een afgeslagen voorzet voor zijn voeten en wist raak te schieten in de verre hoek. Zo bepaalde hij de eindstand op 1-1.

FC Emmen – SC Cambuur: 1-1