Terug naar overzicht Terug

‘Welkom In Ons Voetbal’ weer van start op het AZC in Emmen


Maandag 3 oktober is er afgetrapt voor een nieuwe fase van het project ‘Welkom In Ons Voetbal’. Alle kinderen die wonen op het asielzoekerscentrum (AZC) in Emmen hebben twaalf weken lang de mogelijkheid om op de maandagmiddag en vrijdagmiddag mee te doen aan trainingen. Deze staan onder leiding van maatschappelijke trainers van FC Emmen Naoberschap.


Het was een drukbezochte eerste training met een aantal bekende gezichten die al een aantal jaar met het project meedraaien. Zo ook een van de deelnemers, Amir. “Ik vind het belangrijk dat FC Emmen Naoberschap kinderen zoals ik op het AZC helpt in hun ontwikkeling door hier training te komen geven. Het zijn leuke en variërende trainingen en ik doe graag mee wanneer dat kan”, zegt Amir. 

Naast de voetbaltrainingen worden er ook maatschappelijke workshops gegeven waar de kinderen veel van opsteken. “Als FC Emmen Naoberschap zijn we natuurlijk meer dan alleen voetbal. We proberen door middel van workshops de deelnemers te helpen om zich verder te ontwikkelen en de Nederlandse cultuur beter te leren kennen”, aldus projectleider Marcel Sulmann.

Sinds de zomer van 2019 is FC Emmen Naoberschap in samenwerking met het AZC Emmen het project ‘Welkom In Ons Voetbal’ begonnen met als doel dat de jonge asielzoekers zich welkom voelen in Nederland. De officiële (Engelstalige) naam van het project is ‘Welcome Through Football’. Voetbalclubs uit heel Europa doen mee met dit project. Op dinsdag 1 en woensdag 2 november, komen al deze clubs op bezoek bij FC Emmen om een kijkje te nemen bij het ‘Welkom In Ons Voetbal’ project. Clubs die komen zijn onder meer Benfica, Newcastle United en Werder Bremen. Daarnaast wordt op er een van deze twee dagen ook het AZC-voetbaltoernooi georganiseerd. Al acht locaties uit de provincie Drenthe nemen hieraan deel. 

Het project is een initiatief van EFDN en wordt mogelijk gemaakt door het programma Erasmus +, UEFA Foundation for Children en M&GEZOND!