Emmen sluit voorbereiding af met zege op Cambuur

Emmen en Cambuur schotelden de vierhonderd belangstellenden een aantrekkelijk potje voetbal voor. Dat Emmen uiteindelijk met de 4-3 overwinning naar huis toog was bovendien verdiend. Het speelde met de nieuwelingen Bas van den Brink en Mark Veldmate in de basis een goede wedstrijd.
Hoewel het altijd in de bedoeling ligt om na de winterstop met een van alle kwaaltjes verloste selectie aan de start te komen is dat bij Emmen niet geheel gelukt. Bij Cambuur ontbraken ook een aantal spelers maar de selectie van trainer Jan Olde Riekerink spande wat dit betreft wel de kroon. Om diverse redenen kon hij geen gebruik maken van de diensten van respectievelijk Arjan Blaauw, Yurtcan Kayis, Brian Tevreden, Rutger Feijer, Antonio Correia, Robert van Westerop, Johan Wigger, Lesmond Prinsen en René Wessels. waardoor Rick Spekken als linkerspits moest optreden terwijl Silvan Inia met Bas van den Brink het centrum bemande. Inia viel echter na 19 minuten uit met een hoofdwonde waardoor  Spekken weer naar achteren werd gedirigeerd terwijl Daniël Manning het elftal completeerde.
In de eerste 25 minuten gebeurde er niet al te veel maar in de 28ste minuut leek Mark Veldmate de score te gaan openen. Hij brak door maar werd door Mullender ten valgebracht. Joseph Oosting benutte aansluitend de strafschop: 0-1. De voorsprong hield zeven minuten stand toen Thijs Houwing een voorzet vanaf rechts tot de gelijkmaker promoveerde: 1-1. Opnieuw Oosting zette Emmen amper een minuut later weer op voorsprong toen hij een fraaie aanval via o.a. Niki Leferink en Veldmate afrondde: 1-2.
De tweede helft was nog levendiger met Emmen als de betere ploeg. Een kopbal van Oosting en een punter van de op nummer tien positie spelende Veldmate zorgden voor onrust bij Cambuur. Die gemoedstoestand werd nog verergerd door de 1-3 van Niki Leferink na aangeven van Mark Veldmate. Bijna in de tegenstoot sloeg Cambuur evenwel weer terug via Houwing die uit een hoekschop inkopte: 2-3. Een minuut later had Leferink het verschil weer op twee goals moeten bregen toen hij na een pass van Gerben Tieltjes vrij voor doelman Peter van der Vlag kwam maar de mogelijkheid verknoeide. Tien minuten voor tijd deed Daniël Manning het beter door een rebound na een schot van Veldmate te benutten voor de vierde treffer van Emmen. Het was echter nog niet het slotakkoord van dit doelpuntrijke duel want in de voorlaatste minuut veroorzaakte Frank Karreman nog een strafschop. Sjoerd Ars, de onder contract bij De Graafschap staande gastspeler, liet vervolgens vanaf de stip de 3-4 aantekenen.
Cambuur Leeuwarden-Emmen 3-4 (1-2). 28. Oosting (strafschop) 0-1, 35. Houwing 1-1, 36. Oosting 1-2, 64. Leferink 1-3, 65. Houwing 2-3, 80. Manning 2-4, 89. Ars (strafschop) 3-4. Scheidsrechter: Winter. Toeschouwers: 400.
Emmen: Danes; Tieltjes, Van den Brink, Inia (19. Manning), Karreman; Wolters, Veldmate (86. Bosman), Oosting (74. Kamps); Junqueira, Leferink (79. Bugera), Spekken.