Emmen A1 begint uitstekend

FC Zwolle A1-Emmen A1 0-1
Een uitstekende start voor de equipe van trainer René Hake die de punten broodnodig heeft. Het was een spannend duel met in de eerste helft een wat gemakkelijker spelend FC Zwolle. Echte kansen kreeg de thuisclub in de beginfase echter nauwelijks want de Emmer verdediging stond goed. Na een half uur kreeg aan de andere kant Berry Schepers wel een prima kans maar schoot naast. In de tegenstoot had het ook 1-0 kunnen staan ware het niet dat doelman Lennon Ebeltjes in goede vorm was. Tien minuten voor de rust leek ook hij kansloos maar zag tot zijn geluk een Zwollenaar voor het lege doel overschieten.
Na rust speelde Emmen iets scherper, kwam daardoor meer in balbezit en er ontstonden ook doelrijpe kansen. Tom Boelen, Mark Wever en Jesper Voorintholt kregen de bal echter niet langs de Zwolse goalie. Twaalf minuten voor het eindsignaal kreeg Emmen met een man-meer situatie te maken toen een Zwollenaar een rode kaart kreeg. In de 85ste minuut leek Martin de Roo hiervan te profiteren maar knalde over. Twee minuten voor het einde viel dan de ‘golden goal’ toen verdediger Ron Kuper de bal na een hoekschop in het doel werkte: 0-1.
Emmen A1: Ebeltjes; Randy Balsala, Kuper, De Roo, Klaassens; Hoolsema, Boelen (Reins), Schepers; Jesper Voorintholt (Rojer), Schonewille, Wever (Bruinsma).

Emmen B1-Twente Heracles B2 1-1
Coach Tinus Doek kon achteraf wel tevreden zijn met het gelijke spel. ,,Natuurlijk wil je graag winnen maar gezien het wedstrijdverloop is het wel in orde. Het was een wedstrijd die beide kanten op kon met een goede eerste helft van ons terwijl Twente Heracles in de tweede helft sterker was.”
In de eerste minuut kreeg Danny Jaspers een goede kans maar schoot over. Björn Zwikker deed het in de 25ste minuut beter door de 1-0 te scoren. In het tweede bedrijf kreeg de thuisploeg weinig reële scoringskansen. Tien minuten voor het einde moest het bovendien nog de gelijkmaker incasseren. Doelman Randy Poelman, die in de eerste helft een aantal malen de gelijkmaker had weten te voorkomen, schoot de bal in de voeten van een tegenstander die met de kans wel raad wist.
Emmen B1: Poelman; Hüsers, Fühler, Hidde Rog, Boer (Jager); Kay de Vries (Nouri), Zwikker, De Sevren Jaquet; Van der Weide, Jaspers (De Almeida), Pot (Manuel, De Jong).

Emmen B2-Drachtster Boys B1 1-2
Een niet ingecalculeerde nederlaag voor de Emmenaren die in Drachtster Boys een moeilijk te bestrijden tegenstander hadden. De Friezen zaten feller op de bal en beheersten het countervoetbal. Toch kreeg de thuisploeg mogelijkheden, een schot van Bas Dost in de 2de minuut en een vrije trap van Janko Dekker in de 20ste minuut leverden evenwel geen resultaat op. In de 25ste minuut viel vervolgens de 0-1 met een schot in de bovenhoek. Op slag van rust was Rob Herbers dichtbij de gelijkmaker maar zijn vrije trap teisterde de lat.
In de tweede helft gooide Emmen het tempo omhoog en nadat eerst Richard Johannes gevaar stichtte zorgde Bas Dost in de 55ste minuut voor de gelijkmaker. Daarna hadden Jelle Siekman en Matteusz Moolhuizen hun elftal op voorsprong kunnen zetten maar lieten dat na. Vier minuten voor het einde viel de winnende goal aan de andere, voor Emmen verkeerde, kant. De defensie weifelde bij een counter over links en Drachtster Boys profiteerde perfect: 1-2. Janko Dekker stelde in de voorlaatste minuut de Drachtster keeper nog op de proef maar dat leidde niet tot de gelijkmaker. Een zure nederlaag voor Emmen B2 dat tegen een fysiek sterke tegenstander moet leren gebruik te maken van hun eigen sterke punten.
Emmen B2: Feenstra; Herbers (50. Bakker), Görtz, Cremer (55. Kerkdijk), Dekker; Dost, Johannes, Avci; Moolhuizen, Jelle Siekman, De Jong.

Elinkwijk C1-Emmen C1 2-0
Een onfortuinlijke nederlaag voor de Emmenaren die over het gehele duel genomen de betere ploeg waren. Het benutten van de kansen was echter wederom een zwak punt. In de eerste helft lieten Wesley Wakker en Jordy Beeksma mogelijkheden liggen. Vervolgens kwam de thuisploeg in de laatste minuut voor de pauze op voorsprong.. In de tweede helft kwam Elinkwijk bijna niet meer van de eigen helft af maar de keer dat het wel het geval was viel gelijk de 2-0. In de slotfase werd het nog een duel van tien tegen tien toen de pas een minuut in het veld staande Emmenaar Ziënho slaags raakte met een Utrechtenaar waarop beiden rood kregen.
Emmen C1: Pieter IJzerman; De Vries, Wolbers, Tim Siekman, Jurgens; Van Aanholt (Zivic)P, Swama, Wakker; Chakik (Ziënho), Beeksma, Bonsing (Van der Berg).

Emmen D1-Emmen C2 4-2 (oefenduel)
De D-pupillen zorgden voor een verrassende uitslag door C2 in dit oefenpotje met 4-2 te verslaan. De met veel passie spelende D’tjes hadden bij rust reeds een 2-0 voorsprong.