Terug naar overzicht Terug

Emmen sluit af met 3-0 verlies tegen SC Heerenveen


 Emmen heeft zoals bekend met een aantal blessures te kampen. Jannes Wolters en Johan Wigger kunnen er zaterdag in geen geval bij zijn en van Rene Wessels is het nog niet helemaal duidelijk. Verder werd in het duel tegen SC Heerenveen na een half uur de trekkebenende Gerben Tieltjes gewisseld. Joseph Oosting speelde helemaal niet, hij had wat last van de rug en werd uit voorzorg rust gegeven.
Ondanks de probleempjes gaf Emmen op de goed bezochte open dag de eredivisionist redelijk partij. Natuurlijk was er een verschil in kwaliteit maar SC Heerenveen was ook niet in staat dat in een groot aantal doelrijpe mogelijkheden om te zetten. De score bleef in de eerste helft beperkt tot een treffer halverwege van Stefan Selakovic die Gerben Tieltjes uitspeelde en doelman Robert van Westerop kansloos liet. Na de wissel van Tieltjes gooide trainer Olde Riekerink de opstelling door elkaar. Arjan Blaauw ging terug naar de rechtsbackpositie. Invaller Daniel Manning verving op rechts Marcio Junqueira die achter de voorhoede ging spelen terwijl Martin Bosman rechts op het middenveld ging acteren. Emmen werd na ruim een half uur behoorlijk in de tang te hebben gezeten iets sterker en vier minuten voor rust kreeg het een mogelijkheid via Marcio Junqueira die echter vanaf links over knalde.
Na rust zette Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek een geheel nieuw elftal in, die weelde kende Emmen uiteraard niet. In de twaalfde minuut verhoogden de Friezen tot 0-2. Yuri Rose kopte in waarbij Van Westerop een minder goed figuur sloeg door uit zijn doel te komen en de voorzet te missen. Emmen kreeg vervolgens een paar kansjes via vrije trappen, Arjan Blaauw mikte wel keurig om de muur maar zijn schoten misten de nodige snelheid. Een kwartier voor tijd werd een doelpunt van Lesmond Prinsen wegens buitenspel afgekeurd. Ex-Emmenaar Jos Hooiveld bepaalde in de extra tijd de eindstand op 1-3 nadat Yurtcan Kayis in eerste instantie nog op de doellijn redding had gebracht: 1-3.
Emmen-SC Heerenveen 0-3 (0-1). Scheidsrechter: Haverkort. Toeschouwers: 4000. 23. Selakovic 0-1, 57. Rose 0-2, 90. Hooiveld 0-3.
Opstelling Emmen: Van Westerop; Tieltjes (30. Manning), Karreman (55.Feijer), Inia, Prinsen; Kayis, Blaauw, Bosman (55. Van Braam); Junqueira, Leferink, Spekken.