Emmen verdienstelijk gelijk tegen Shenyang

De gasten uit China arriveerden wegens een kapotte bus later dan gepland zodat het duel om vijf uur in plaats van vier uur begon. Wat gezien de hoge temperatuur zeker niet slecht uit kwam. Shenyang Ginde FC bleek vervolgens inderdaad de sterke ploeg te zijn zoals van een elftal uit de hoogste Chinese klasse mocht worden verwacht. Emmen bood echter vooral in de eerste helft goede tegenstand. Minpuntje in deze periode was het geblesseerd uitvallen van Rene Wessels kort voor de doelwisseling. Waardoor het merkwaardige feit zich voordoet dat de drie geblesseerden in de selectie allen een achternaam hebben die met een W begint (verder Jannes Wolters en Johan Wigger). Er is met doelman Robert van Westerop nog een vierde ‘W’ maar die bleef gelukkig heel hoewel hij in een eerder stadium ook al eens een duel moest overslaan. De blessure van Wessels lijkt overigens mee te vallen.
Na een redding van Robert van Westerop in de eerste minuut waren vervolgens de betere kansen voor Emmen. Arjan Blaauw raakte in de tiende minuut na een prima aanval de lat. Vijf minuten later liep Joseph Oosting in goede positie net onder een voorzet van Blaauw door. Op slag van rust kreeg Emmen de gelegenheid om vanuit een strafschop de leiding te nemen. Gerben Tieltjes werd in het strafschopgebied ten val gebracht. Scheidsrechter Schleltens kende een strafschop toe die door Joseph Oosting in de 1-0 werd omgezet.
Emmen kon de weelde van een voorsprong nog geen minuut dragen want kort daarna liet de Nigeriaan Prince Ipke Ekong heel fraai de gelijkmaker noteren. Met Ekong was ook de beste speler van het veld genoemd. De man uit Nigeriaan, die in zijn jeugd ook een uitstekend handballer was, trok in 1996 naar Italie waar hij door het zojuist naar de Serie A gepromoveerde AC Reggiana werd gecontracteerd. Omdat de club te veel buitenlanders onder contract had, werd hij naar Slovenia uitgeleend en dat werd een beetje zijn verhaal. Mexico en Dynamo Moskou waren verdere stations in zijn loopbaan tot hij vorig jaar door Shenyang Ginde FC werd vastgelegd.
De tweede helft was minder interssant. Emmen kon afgezien van een geblokkeerd schot van Martijn Bosman terwijl Niki Leferink vervolgens over schoot geen vuist meer maken. Van de Chinezen ging wel meer dreiging uit. Zo kwam de Braziliaan Bruno in der 68ste minuut alleen voor Van Westerop te staan maar slaagde er niet in de Emmer goalie te passeren. Acht minuten voor het einde behoedde Van Westerop zijn ploeg wederom voor een achterstand door een schot van Yang Fu Sheng onschadelijk te maken.
Emmen-Shenyang Ginde FC 1-1 (1-1). 45. Oosting (strafschop) 1-0, 45. Ekong 1-1. Scheidsrechter: Scheltens. Toeschouwers: 400.
Emmen: Van Westerop; Tieltjes (66. Bosman), Inia (80. Manning), Karreman (66. Feijer), Prinsen; Blaauw, Kayis, Oosting; Wessels (39. Spekken), Leferink, Junqueira (84. Bugera).