Terug naar overzicht Terug

Kevin Mooibroek zet Jong Emmen op winst


 Beide partijen hadden het moeilijk met het scheppen van doelrijpe kansen. Hoewel Jong Emmen wel flitsend van start ging met in de achtste minuut een goede aanval over links waarop Erwin Doorn het strafschopgebied instormde maar ten val werd gebracht. De toegekende strafschop werd door aanvoerder Kevin Mooibroek vlekkeloos benut: 1-0.
 Dennis van den Driessche kreeg na een half uur een prima kans maar speelde af in plaats van zelf voor de goal te gaan. Jong Emmen, met twee A-junioren in de basis plus nogeens vier als wissel, verdedigde de minieme voorsprong tot zeventien minuten voor het einde toen ook BV Veendam een strafschop kreeg toegewezen. Ron van Braam maakte de overtreding. Na de aansluitende gelijkmaker leek daarmee ook de eindstand te worden bereikt maar zes minuten voor het einde kwam Jong Emmen alsnog aan de winnende treffer. Het was een gelukje want de vrije schop van Kevin Mooibroek had een prooi voor de Veendammer sluitpost moeten zijn maar deze blunderde afschuwelijk: 2-1.
Opstelling Jong Emmen: Danes (46. Peeks): Snip, Mooibroek, Meertens (46. Voorintholt), Schenkel; Van Braam, Doorn (26. Wever), Sloots; Van den Driessche (69. Schonewille), Fuhler, Van Eeken (69. Reinds).