Terug naar overzicht Terug

Emmen overtuigend langs Heerenveen


De eerste overwinning van dit seizoen is binnen voor FC Emmen. In het eigen stadion werd, net als vorig seizoen, overtuigend met 2-0 gewonnen van sc Heerenveen.


FC Emmen was vanaf het begin gevaarlijk. Marko Kolar werd net buiten het strafschopgebied onderuitgehaald en dat leverde de Emmenaren een vrije trap op. Nikolai Laursen ging achter de bal staan en draaide de bal schitterend in de verre hoek: 1-0.

De Drenten gingen door en werden gevaarlijk via de opkomende Glenn Bijl en spits Kolar. De Kroaat kreeg vier mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar zijn schoten en kopballen misten wat precisie of kracht.

Vlak voor rust was het alsnog opnieuw raak voor de Emmenaren. Lorenzo Burnet haalde de achterlijn en gaf goed voor op Bijl, die naar de grond binnenkopte en zijn ploeg op 2-0 bracht.

Een tweede helft met twee gezichten

In de tweede helft hadden de Emmenaren het moeilijk aan het begin. Ze waren slordig aan de bal op de verkeerde momenten, wanneer er veel spelers voor de bal waren. Dat leidde tot gevaarlijke pogingen van Jens Odgaard en Mitchell van Bergen.

Na een kwartier kreeg de ploeg van Dick Lukkien de wedstrijd langzaam weer beter onder controle. In de slotfase kwamen er zelfs nog kansen om de voorsprong nogmaals te vergroten.

Eerst kreeg Kolar de mogelijkheid toen hij doorbrak aan de linkerkant. De spits kwam één op één met Warner Hahn en werd in het strafschopgebied onderuitgehaald door de doelman. Scheidsrechter Bas Nijhuis wees naar de stip, maar floot op advies van zijn assistent voor buitenspel.

Even later kreeg Filip Ugrinic nog een schietkans vanaf randje zestien na een mooie aanval over de linkerkant. In de extra tijd ging ook de invallende debutant Freddy Quispel alleen op Hahn af, maar hij schoot net naast. Aan de andere kant werden de Friezen alleen gevaarlijk met afstandsschoten.

Door de overwinning heeft FC Emmen nu drie punten uit drie wedstrijden. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Willem II. Scoor hier je tickets!

 

FC Emmen – sc Heerenveen: 2-0
4. Laursen 1-0
41. Bijl 2-0

Statistieken:
Schoten: 12-19
Schoten op doel: 7-4
Balbezit: 49-51
Corners: 4-8
Toeschouwers: 8145

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Veendorp, Bakker, Burnet (43. Payne); Ugrinic, Chacon (66. Bos); Laursen, De Leeuw Arias; Kolar (82. Quispel).
Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg; Kongolo, Faik, Bruijn (72. Ras); Van Bergen, Odgaard, Ejuke (84. Van der Heide).