Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen – sc Heerenveen


In de derde speelronde van de eredivisie treedt FC Emmen thuis aan tegen sc Heerenveen. Zaterdagavond wordt er om 20.45 uur afgetrapt op De Oude Meerdijk. De ploeg van trainer Dick Lukkien is erop gebrand de eerste punten van dit seizoen te behalen.


De Emmenaren wisten immers nog geen punten bij elkaar te spelen. In de eerste wedstrijd werd in eigen huis ongelukkig verloren van FC Groningen (0-1) en vorige week kon de ploeg niet stunten op bezoek bij Ajax (5-0).

Toch houdt Lukkien vast aan de werkwijze: “Ik doe eigenlijk niets anders. We gaan door op de ingeslagen weg. De goede dingen nemen we mee, daar kunnen we op verder bouwen. Het spel naar de goal moet beter, want het moet in de eindfase meer opleveren.”

De Friezen zijn goed aan de competitie begonnen door uit met 0-4 te winnen van Heracles Almelo en thuis met 1-1 gelijk te spelen tegen Feyenoord. Lukkien: “Ze zijn in ieder geval goed uit de startblokken geschoten. Ze hebben een duidelijke manier van spelen en ze weten van elkaar wat ze kunnen.”

Historische ontmoetingen

Emmen en Heerenveen stonden twintig keer eerder tegenover elkaar in alle competities. Van de elf ontmoetingen in Emmen, wisten de Emmenaren er zes te winnen en twee gelijk te spelen. Driemaal werd er verloren.

Ook in het seizoen 1989/1990, toen de Drentse club op een haar na promotie misliep, zaten beide clubs samen in de eerste divisie. De ontmoeting in Emmen eindigde toen in een 4-1 overwinning, dankzij drie doelpunten van Jan de Jonge. Een seizoen eerder scoorde hij namens de Friezen nog tegen de Emmenaren.

Vorig seizoen eindigde het onderlinge duel op De Oude Meerdijk in een overtuigende 2-0 zege voor FC Emmen. De thuisploeg creëerde kans op kans en linksback Caner Cavlan scoorde beide doelpunten. Heerenveen werd slechts eenmaal dreigend, met een schot van afstand van de naar Anderlecht vertrokken Michel Vlap.

Vijf spelers niet inzetbaar

Zaterdag kan Lukkien vanwege fitheid geen beroep doen op Anco Jansen, Ferhat Görgülü, Tom Hiariej en Jan-Niklas Beste. Verder is Sergio Peña nog niet speelgerechtigd.

Het #HIERKOMIKWEG-plein bij het stadion zal vanaf 18.45 uur geopend zijn met muziek van Davey van der Sluis. Speciaal voor kinderen is er weer een kinderplein met veel activiteiten én een grote stormbaan met een voetbal-dartbord. En uiteraard is ook mascotte SIBI weer van de partij!

 

FC Emmen – sc Heerenveen
Zaterdag 17 augustus, 20.45 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Nijhuis