Terug naar overzicht Terug

Emmen op gelijke hoogte met FC Twente


 Emmen trad voor ruim tweeduizend toeschouwers aan zonder Jannes Wolters die met vocht in een knie kampt waarvoor Yurtcan Kayis in de basis stond. Verder stond Johan Wigger in de basisopstelling en vormde met Sylvan Inia het hart van de defensie. Terwijl letterlijk donkere wolken zich boven het sportpark in Gramsbergen samenpakten begon Emmen zelfbewust en kreeg ook de eerste doelkans toen Arjan Blaauw met links op doel schoot maar doelman Paauwe had daarmee geen moeite. Na zeventien minuten liet scheidsrechter Liesveld de spelers na een donderslag inrukken waarna een onderbreking van achttien minuten volgde. Kort na de herstart nam Emmen brutaalweg de leiding. Rene Wessels gaf vanaf rechts voor op de bij de tweede paal staande Niki Leferink die fraai intikte: 1-0. Een verdiende voorsprong omdat Emmen het betere van het spel had. Het had zelfs 2-0 kunnen staan toen achtereenvolgens Niki Leferink, Joseph Oosting en Marcio Junqueira in schietpositie kwamen maar hun inzetten werden met enig kunst- en vliegwerk door de Twentse verdediging geblokkeerd. Dat het daarna 1-1 werd was bepaald onnodig. Een op zich niet verrassende voorzet vanaf rechts belandde bij de Twentse spits Kim Christensen die helemaal ongedekt was gelaten. Hij werkte het buitenkansje met enige moeite af: 1-1.
Na de pauze keerde Arjan Blaauw niet terug en kwam Frank Karreman in de ploeg. Johan Wigger schoof daardoor op naar het middenveld. De eerste kans was voor Emmen toen Marcio Junqueira een prima kopstoot afvuurde maar doelman Paauwe op z’n weg vond. Kort daarop zag Christensen kans een tikkeltje tegen de verhouding in FC Twente aan de leiding te brengen: 1-2.
Ondanks de slechte weersomstandigheden en een steeds drassiger wordend speelveld bleef het een aantrekkelijke wedstrijd. Emmen slaagde er vier minuten na de 1-2 in op gelijke hoogte te komen en opnieuw was Niki Leferink de maker. FC Twente probeerde van alles om alsnog de winst naar zich toe te trekken maar Emmen hield uitstekend stand. Waarbij ook doelman Robert van Westerop zijn steentje met een drietal uitstekende reddingen in de tweede helft bijdroeg. Al met al kon Emmen-trainer Jan Olde Riekerink tevreden zijn met de verrichtingen van zijn selectie.
Emmen-FC Twente 2-2. 25. Leferink 1-0, 30. Christensen 1-1, 52. Christensen 1-2, 56. Leferink 2-2. Gele kaart: Kayis en Prinsen (Emmen). Scheidsrechter: Liesveld. Toeschouwers: 2.500 (in Gramsbergen).
Opstelling Emmen: Van Westerop; Tieltjes, Inia (73. Manning), Wigger, Prinsen; Blaauw (46. Karreman), Kayis (57. Feijer), Oosting; Wessels, Leferink, Junqueira.