Emmen doet het kalm aan tegen Zwartemeerse Boys

Emmen trad op sportpark De Plaatsen in Zwartemeer aan zonder Jannes Wolters – hij zal na een kijkoperatie aan een knie ook de competitiestart moeten missen – Arjan Blaauw, Lesmond Prinsen en Robert van Westerop. Martijn Bosman droeg deze keer het shirt met nummer tien en was ook de man die de score al na tien minuten openbrak met een fraai afstandsschot. De jonge doelman Leon Klonne, die een aanbod van FC Groningen heeft afgewezen, was kansloos. Het leek de inleiding tot een schuttersfeest te worden maar dat bleek een misvatting. Emmen speelde met weinig fantasie zodat de verdediging van de Boys nauwelijks serieus onder druk kwam te staan. Opvallend genoeg kreeg de thuisclub twee prima mogelijkheden voordat Niki Leferink kort voor rust de stand naar 2-0 tilde. Kort daarna kon Zwartemeerse Boys spits Alfred Pruim de bal zelfs niet een leeg doel krijgen.
In de tweede helft schoof Silvan Inia weer door naar het middenveld en werd Rutger Feijer in de achterste vier geposteerd. Emmen ging weer vlot van start toen Frank Karreman in de tweede minuut er met een intikker 3-0 van kon maken. Invaller Daniel Manning raakte nadien nog eens de staander maar de scoringsmachine van Emmen wilde maar niet op gang komen. Tien minuten voor tijd bepaalde Inia na aangeven van Ronald Sloots de eindstand op 4-0.
Zwartemeerse Boys-Emmen 0-4 (0-2). 10. Bosman 0-1, 40. Leferink 0-2, 47. Karreman 0-3, 79. Inia 0-4. Scheidsrechter: Hidding. Toeschouwers: 350.
Opstelling Emmen: Danes; Tieltjes (59. Van Braam), Wigger (69. Bugera), Inia, Karreman (69. Sloots); Kayis (46. Feijer), Bosman (69. Sloots), Oosting (59. Manning); Wessels, Leferink, Junqueira.