Emmen in laatste minuut onderuit

Emmen blijft in ieder geval voor de komst van versterking(en) – de namen van ex-Eagles middenvelder Peter van Putten en Mourad Mghizrat worden genoemd – zoeken naar de juiste formatie. In Odoorn ging trainer Jan Olde Riekerink van start met Arjan Blaauw op het middenveld en met Rutger Feijer en Silvan Inia in het hart van de defensie. In doel stond Sander Danes, niet omdat het zijn beurt was maar omdat de twee andere doelwachters Robert van Westerop en Ignas Peek licht geblesseerd waren. Waardoor Emmen op een positie waarin het nummeriek sterk is opeens kwetsbaar was zodat zonder reservekeeper werd aangetreden.
Dat Eintracht Nordhorn een opponent is waarmee niet valt te spotten had Emmen vorig seizoen reeds ervaren toen het in Odoorn 1-1 werd. Deze keer had Emmen aanvankelijk het geluk mee toen na een half uur spelen verdediger Marek Klimczok in eigen doel schoot bij een volstrekt ongevaarlijke situatie. Daarvoor was Jannes Wolters opgevallen met een paar gevaarlijke vrije trappen maar zoals ook in de afgelopen competitie zit hij er steeds dichtbij maar het is ook altijd net niet. Kort voor de pauze in het negentig minuten lang door regen getroffen duel had Arjan Blaauw de 2-0 op de schoen maar schoot net naast.
In de tweede helft ging het wisselen weer van start en de eerste partij die daarvan profiteerde was Eintracht dat in de 48ste minuut via Gert Goolkate op gelijke hoogte kwam. Twaalf minuten later zette Daniel Manning na een voorzet van Rene Wessels Emmen op 2-1. Lang profiteerde Emmen niet van de voorsprong want amper een minuut later waardeerde scheidsrechter Tino Hidding een actie van Sander Danes met een strafschop. Kingsley Kuali maakte daaruit 2-2. Emmen was daarna iets sterker maar in de allerlaatste minuut viel de winnende treffer aan de andere kant toen de Albanees Herion Novaku de niet oplettende verdediging verraste: 2-3.

Emmen-Eintracht Nordhorn 2-3. 31. Klimczok (in eigen doel) 1-0, 58. Goolkate 1-1, 56. Manning 2-1, 57. Kuali (strafschop) 2-2, 90. Novaku 2-3.
Opstelling Emmen: Danes: Tieltjes (71. Van Braam), Feijer (46. Kayis), Inia (46. Karreman), Prinsen; Wolters, Oosting (46. Manning), Blaauw (71. Wigger): Wessels, Leferink (71. Bugera), Junqueira.