Emmen C1 wint uit van SC Heerenveen

Emmen C1 heeft de eerste zege in het huidige seizoen kunnen vieren. De uitwedstrijd tegen SC Heerenveen werd met 4-1 gewonnen. Emmen B1 versloeg Steenwijk met 6-0 terwijl de D-jeugd een 2-1 zege op Cambuur boekte.

SC Heerenveen C1-Emmen C1 1-4
Emmen kende een matige start, er werd de thuisclub te veel ruimte geboden waardoor de problemen snel kwamen. Al in de zevende minuut werd Emmen-doelman Lennon Ebeltjes geklopt: 1-0. SC Heerenveen bleef daarna vooral gevaarlijk via vrije trappen waarop Ebeltjes wel zicht had. Na een minuut of twintig worstelde Emmen zich onder de druk uit en verplaatste het spel op de helft van de tegenstander. Het leidde in de 26ste minuut tot de gelijkmaker door Bas Dost nadat een schot van Henk Bakker niet goed werd verwerkt. In de tweede helft was Emmen gewoon de betere ploeg, de linies sloten beter aan en nadat Doze Manuel eerst bij een mooie kans ten onrechte voor eigen succes ging scoorde hij twee minuten later wel. Bas Dost deed het voorbereidende werk. Nadat SC Heerenveen de paal had geraakt en aan de andere kant Bas Dost op de lat had gemikt viel in de 66ste minuut de 1-3 door Dost met Manuel als aangever. Richard Johannis maakte er vier minuten later met een assist van Marco Zuidberg er nog 1-4 van. In het doel van SCV Heerenveen stond overigens Jarno de Jonge: zoon van oud-Emmen speler en trainer Jan de Jonge.

Emmen B2-Steenwijk 6-0
De basis voor de stevige overwinning werd in de eerste helft gelegd. In een periode van zes minuten werd drie keer gescoord. Hidde Rog (13e), Danny Jaspers (17e) en Joel de Almeida (19e) waren de makers. In de slotminuut van de eerste helft scoorde De Almeida nogmaals. Emmen B2 speelde in de tweede helft minder geconcentreerd, er werd liefst twaalf doelrijpe kansen gecreeerd maar slechts twee keer werd daaruit kapitaal geslagen. De makers waren Mark Fuhler (47ste) en Jurnel Rojer (75ste) minuut. Steenwijk kwam overigens zwak voor de dag, de doelman van Emmen kreeg nauwelijks werd te verrichten.

Be Quick C1-Emmen C2 2-4
De eerstejaars C-junioren hebben de stijgende lijn van de laatste weken doorgetrokken met een prima overwinning. Niels den Heijer scoorde in de tiende minuut 0-1. Nadat de thuisploeg had gelijkgemaakt brachten uitblinker Jordie Beeksma en nogmaals Den Heijer Emmen voor rust op 1-3. Uit een pass van Beeksma lobde Tim Siekman in het tweede bedrijf Emmen naar 1-4 waarna de Groningers uit een strafschop verkleinden tot 2-4.

Cambuur-Leeuwarden D1-Emmen D1 1-2
Emmen begon naar wens aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut werd de Leeuwarder sluitpost verslagen. Rick ten Voorde zette voor vanaf links en Jori Bouws kon simpel intikken: 0-1. Kort daarop kreeg Ten Voorde nog een kans maar stuitte op de doelman. In de tiende minuut moest Emmen evenwel de gelijkmaker toestaan. Nog voor rust waren er goede kansen voor Rick ten Voorde en Gerben Rog maar de ruststand bleef 1-1. Een kwartier na de pauze zette Rick ten Voorde zijn ploeg op winst, Jori Bouws leverde de voorzet.
Emmen D1: Koops; Pieters, Kazantzis, Rog, Hoff (36. Yzerman); Petstra (36. Djukic), Caria (24. Stevens), Kaddouri (30. Mensinga); Bouws, Ten Voorde, Arling.